Licemjerni Nil Vornok sa 11 stranaca u timu!

Jedva čekam Bregzit, dođavola sa ostatkom sveta! Pride ga plaća milijarder iz Malezije, a direktor mu je bankar sa Kipra.

Fudbal 16.01.2019 | 10:00
Licemjerni Nil Vornok sa 11 stranaca u timu!
Biti član Evropske unije ili ne biti? I kako izaći, a da se to finansijski najmanje oseti? Dilema koja poslednjih meseci muči britanske političare koji nikako da se dogovore o konačnom scenariju za Bregzit. Čini se da su shvatili da su se malo preračunali kad su vodili kampanju za izlazak iz EU i sada ne znaju šta će i kako će. Trener Kardifa Nil Vornok ima jasnu poruku za njih, mada je utisak da ni on nije baš promislio pre no što je počeo da mudruje o tome kako će Velikoj Britaniji biti bolje bez Evrope.

Naime...

“Iskreno, ne znam zašto političari ne urade ono što zemlja želi. Zašto smo uopšte i imali prokleti referendum ako ne urade tako? Da budem sasvim iskren, jedva čekam da izađemo. Biće nam daleko bolje. U svakom smislu. I kad je fudbal u pitanju, to apsolutno. Dođavola sa ostatkom sveta“, decidiran jeVornok, inače poznat po žestokom rečniku.

Problem je samo što je Vornok, kad je govorio “dođavola sa ostatkom sveta“, zaboravio da njega u Kardifu plaća milijarder iz Malerije Vinsent Tan, da je glavni čovek kluba Mehmet Dalman sa Kipra, te da u velškom timu igra čak 11 stranaca i to da ne računamo Škote i Velšane, jer oni jesu deo Ujedinjenog kraljevstva, za razliku od Iraca. Računa Vornok i na Španca, Francuza, Islanđanina, fudbalere sa Filipina, iz Gabona i Obale Slonovače, pa jednog Kanađanina... I baš prošle nedelje je bio u Francuskoj kako bi pregovarao o dolasku Argentinca Emilijana Sale.

Ali to Vornoku valjda nije bitno?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar