Sud: Dragiša Binić nije kriv!

Sud smatra da nije dokazano da su Binić i Dimitrijević izvršili krivična dela za koja se terete.

Fudbal 31.12.2018 | 19:15
Sud: Dragiša Binić nije kriv!
Viši sud u Beogradu oslobodio je danas od optužbi nekadašnjeg generalnog direktora Fudbalskog kluba Obilić, Dragišu Binića, i bivšeg sportskog direktora tog kluba, Jovana Dimitrijevića, od optužbi za zloupotrebe prilikom transfera jednog fudbalera.

Sud smatra da nije dokazano da su oni izvršili krivična dela za koja se terete.

Na ovu presudu Tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Binić je sada član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

U optužnici je bilo navedeno da su Binić i Dmitrijević prodali fudbalera tog kluba, Milana Obradovića, za 2,9 miliona dolara moskovskoj Lokomotivi, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun Obilića.

To su, prema optužnici, radili po nalozima tadašnje predsednice FK Obilić, Svetlane Ražnatović.

Tužilaštvo je teretilo Binića i Dimitrijevića da su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili ugovor sa predstavnicima Lokomotive o prodaji Obradovića, ali da je potom milion dolara bilo uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat predsednici kluba na ruke.

Ostatak je, prema sumnjama Tužilaštva, išao preko više privatnih računa u u inostranstvu.

Biniću se na teret stavljalo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao.

U ovom postupku ranije su bile i Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić, koje su u međuvremenu zaključile sporazum sa Tužilaštvom o priznanju krivičnog dela za nezakonitu prodaju 11 fudbalera Obilića i odslužile svoje kazne kućnog zatvora.

Uz to su uplatile i milionske novčane kazne.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar