Суд: Драгиша Бинић није крив!

Суд сматра да није доказано да су Бинић и Димитријевић извршили кривична дела за која се терете.

Фудбал 31.12.2018 | 19:15
Суд: Драгиша Бинић није крив!
Виши суд у Београду ослободио је данас од оптужби некадашњег генералног директора Фудбалског клуба Обилић, Драгишу Бинића, и бившег спортског директора тог клуба, Јована Димитријевића, од оптужби за злоупотребе приликом трансфера једног фудбалера.

Суд сматра да није доказано да су они извршили кривична дела за која се терете.

На ову пресуду Тужилаштво има право жалбе Апелационом суду у Београду.

Бинић је сада члан Извршног одбора Фудбалског савеза Србије.

У оптужници је било наведено да су Бинић и Дмитријевић продали фудбалера тог клуба, Милана Обрадовића, за 2,9 милиона долара московској Локомотиви, а да притом ништа од тих средстава није уплаћено на рачун Обилића.

То су, према оптужници, радили по налозима тадашње председнице ФК Обилић, Светлане Ражнатовић.

Тужилаштво је теретило Бинића и Димитријевића да су 2. јула 2001. године у Москви закључили уговор са представницима Локомотиве о продаји Обрадовића, али да је потом милион долара било уплаћено на рачун приватног предузећа у Бијељини, а затим је новац предат председници клуба на руке.

Остатак је, према сумњама Тужилаштва, ишао преко више приватних рачуна у у иностранству.

Бинићу се на терет стављало кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, а Димитријевићу да му је у томе помогао.

У овом поступку раније су биле и Светлана Ражнатовић и њена сестра Лидија Оцокољић, које су у међувремену закључиле споразум са Тужилаштвом о признању кривичног дела за незакониту продају 11 фудбалера Обилића и одслужиле своје казне кућног затвора.

Уз то су уплатиле и милионске новчане казне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар