Matić uči Engleze o pravoslavnom Božiću...

Nemanja Matić dao je ekskluzivni intervju za sajt Mančester junajteda tokom Božićnih praznika. . .

Fudbal 25.12.2018 | 21:45
Matić uči Engleze o pravoslavnom Božiću...
S obzirom da je u pitanju praznični razgovor, u centru pažnje je naravno bio Božić, koji se 25. decembra obeležava po gregorijanskom kalendaru.

"Mi u Srbiji slavimo drugog dana, 7. januara, jer smo Pravoslavci, kao u Rusiji i drugim pravoslavnim zemljama. Ali u Engleskoj smo pet, šest godina i slavimo sve. Slavimo i 7. januar takođe, jer je sličan praznik kao ovde u kojem svi uživaju", rekao je Matić.

"Zajedno ručamo i večeramo, kupujemo poklone deci, kao i svi. Moja supruga sve organizuje. Samo mi jave. To je uvek poseban dan, mnogo drugačiji osećaj nego običnim danima, posebno kada dođe porodica iz Srbije i svi smo zajedno. Sjajno je", dodao je vezista Junajteda.

Matić ne izvoljeva mnogo kada su u pitanju pokloni.

"To je lako – kopačke. Sećam se prvog para koji mi je kupio otac, nikad ih neću zaboraviti. Nosio sam ih celog dana nakon što sam ih dobio. Išao sam svuda u njima. Sećam se da sam ih čistio svakog dana".

Iako je Božić pre svega porodični dan, u Premijer ligi nema odmora, jer se igra već dan kasnije, na popularni "Boksing dej".

"Igrači su navikli da treniraju za Božić. Lepo je biti zajedno, a onda biti sa porodicama. Nije problem. To je deo fudbalskog života u ovoj zemlji. Boksing dej je poseban dan u kalendaru za navijače. Utakmice nisu kao ostale, atmosfera i osećaji su drugačiji. Ljudi dolaze srećni i mislim da navijači uživaju tog dana. Nadam se da ćemo pobediti za njih".

Ova sezona je poslednja u kojoj nema zimske pauze u Premijer ligi, već od sledeće će igrati imati jednu slobodnu nedelju tokom februara.

"Mislim da je to dobra stvar za engleski fudbal, posebno jer Liga šampiona kreće odmah posle te pauze. Igrači će biti svežiji i to će dati engleskih timovima veću šansu da osvoje evropski trofej. Biće dobra stvar, sigurno", zaključio je Matić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar