Матић учи Енглезе о православном Божићу...

Немања Матић дао је ексклузивни интервју за сајт Манчестер јунајтеда током Божићних празника. . .

Фудбал 25.12.2018 | 21:45
Матић учи Енглезе о православном Божићу...
С обзиром да је у питању празнични разговор, у центру пажње је наравно био Божић, који се 25. децембра обележава по грегоријанском календару.

"Ми у Србији славимо другог дана, 7. јануара, јер смо Православци, као у Русији и другим православним земљама. Али у Енглеској смо пет, шест година и славимо све. Славимо и 7. јануар такође, јер је сличан празник као овде у којем сви уживају", рекао је Матић.

"Заједно ручамо и вечерамо, купујемо поклоне деци, као и сви. Моја супруга све организује. Само ми јаве. То је увек посебан дан, много другачији осећај него обичним данима, посебно када дође породица из Србије и сви смо заједно. Сјајно је", додао је везиста Јунајтеда.

Матић не извољева много када су у питању поклони.

"То је лако – копачке. Сећам се првог пара који ми је купио отац, никад их нећу заборавити. Носио сам их целог дана након што сам их добио. Ишао сам свуда у њима. Сећам се да сам их чистио сваког дана".

Иако је Божић пре свега породични дан, у Премијер лиги нема одмора, јер се игра већ дан касније, на популарни "Боксинг деј".

"Играчи су навикли да тренирају за Божић. Лепо је бити заједно, а онда бити са породицама. Није проблем. То је део фудбалског живота у овој земљи. Боксинг деј је посебан дан у календару за навијаче. Утакмице нису као остале, атмосфера и осећаји су другачији. Људи долазе срећни и мислим да навијачи уживају тог дана. Надам се да ћемо победити за њих".

Ова сезона је последња у којој нема зимске паузе у Премијер лиги, већ од следеће ће играти имати једну слободну недељу током фебруара.

"Мислим да је то добра ствар за енглески фудбал, посебно јер Лига шампиона креће одмах после те паузе. Играчи ће бити свежији и то ће дати енглеских тимовима већу шансу да освоје европски трофеј. Биће добра ствар, сигурно", закључио је Матић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар