Tramp: Cijenimo liderstvo Vučića

- Američki predsjednik Donald Tramp je uputio pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem naglašava da ne treba propustiti jedinstvenu priliku za postizanje rješenja za Kosovo i navodi da SAD cijene njegovo liderstvo.

Svijet 20.12.2018 | 15:23
Tramp: Cijenimo liderstvo Vučića
U pismu, datiranom 14. decembra, u koje je Tanjug imao uvid, navodi se:

“Dragi gospodine predsjedniče,

Bilo je zadovoljstvo vidjeti vas u Parizu tokom proslave Dana primirja. Sjedinjene Države cijene vaše liderstvo, posebno u obezbjeđivanju pune normalizacije odnosa sa Kosovom.

S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma sa Kosovom, koji će donijeti dugo željeni mir u regionu, ohrabrujem Vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obeju zemalja. Bila bi ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, bezbjednost i ekonomski rast.

Takođe, apelujem na obe strane da što prije postignu dogovor o normalizaciji i da se uzdrže od postupaka koji to otežavaju. Mirni i produktivni odnosi između Srbije i Kosova bili bi prekretnica za region. Sjedinjene Američke Države su spremne da u tome pomognu.

Sporazum između Srbije i Kosova je na dohvatu ruke. Radujem se prilici da Vas i predsjednika Hašima Tačija ugostim u Bijeloj kući, kako bismo proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum.“

Tramp je pismo slične sadržine uputio i kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju.

Povodom Trampovog pisma, Vučić je juče u Briselu rekao da Srbija mora nastaviti da traži rješenje za Kosovo, jer će, u suprotnom, loša rješenja “pronaći nas i vratiti nas unazad”.

Vučić je rekao da pismo Donalda Trampa u vezi sa KiM govori tri stvari, a jedna od njih je da su SAD zainteresovane za rješavanje problema Kosova kompromisom, kakvim takvim.

Izvor: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Između redova

20.12.2018 14:34

Drugim riječima “vucko potpisuj, da ja ne bi potpisivao!”

ODGOVORITE
Name

Sprdnja

20.12.2018 15:07

Koja je ova sprdnja sa Vucicem al sam je kriv. Vucic je pametan covjek i odlican student ali politika se ne uci u skoli, pogotovo ne spoljni poslovi, moras imati osjecaj, ali i onu stvar, i ne znam zasto ga trpe u Srbiji. On je zreo za smjenu, ova vlast je totalni promasaj

Name

BG

20.12.2018 14:40

Vule Vule,jedna od njih je "dvaju zemalja".

ODGOVORITE
Name

Dzoo

20.12.2018 14:42

Nije ga ni video.Druga stvar covek je bio na nekom drugim mestu ne sa vladarima sveta.Vucko dosao kraj sad biraj uzmi ili ostavi nemo ze ti ni Dodik vise pomoci,,A Rusi po obicaju su za mir i dogobor.

ODGOVORITE
Name

zux

20.12.2018 16:37

Oznacio ga je kao odgovornog za neuspjeh...ko je shvatio shvatio je...

ODGOVORITE