Трамп: Цијенимо лидерство Вучића

- Амерички предсједник Доналд Трамп је упутио писмо предсједнику Србије Александру Вучићу, у којем наглашава да не треба пропустити јединствену прилику за постизање рјешења за Косово и наводи да САД цијене његово лидерство.

Свијет 20.12.2018 | 15:23
Трамп: Цијенимо лидерство Вучића
У писму, датираном 14. децембра, у које је Тањуг имао увид, наводи се:

“Драги господине предсједниче,

Било је задовољство видјети вас у Паризу током прославе Дана примирја. Сједињене Државе цијене ваше лидерство, посебно у обезбјеђивању пуне нормализације односа са Косовом.

С обзиром на то да улазите у завршну фазу постизања споразума са Косовом, који ће донијети дуго жељени мир у региону, охрабрујем Вас да искористите овај тренутак и употребите политичко лидерство у доношењу одлука које би задовољиле интересе обеју земаља. Била би огромна штета да се пропусти ова јединствена прилика за мир, безбједност и економски раст.

Такође, апелујем на обе стране да што прије постигну договор о нормализацији и да се уздрже од поступака који то отежавају. Мирни и продуктивни односи између Србије и Косова били би прекретница за регион. Сједињене Америчке Државе су спремне да у томе помогну.

Споразум између Србије и Косова је на дохвату руке. Радујем се прилици да Вас и предсједника Хашима Тачија угостим у Бијелој кући, како бисмо прославили оно што би представљало историјски споразум.“

Трамп је писмо сличне садржине упутио и косовском предсједнику Хашиму Тачију.

Поводом Трамповог писма, Вучић је јуче у Бриселу рекао да Србија мора наставити да тражи рјешење за Косово, јер ће, у супротном, лоша рјешења “пронаћи нас и вратити нас уназад”.

Вучић је рекао да писмо Доналда Трампа у вези са КиМ говори три ствари, а једна од њих је да су САД заинтересоване за рјешавање проблема Косова компромисом, каквим таквим.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Између редова

20.12.2018 14:34

Другим ријечима “вуцко потписуј, да ја не би потписивао!”

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спрдња

20.12.2018 15:07

Која је ова спрдња са Вуцицем ал сам је крив. Вуциц је паметан цовјек и одлицан студент али политика се не уци у сколи, поготово не спољни послови, морас имати осјецај, али и ону ствар, и не знам засто га трпе у Србији. Он је зрео за смјену, ова власт је тотални промасај

Name

БГ

20.12.2018 14:40

Вуле Вуле,једна од њих је "двају земаља".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

20.12.2018 14:42

Није га ни видео.Друга ствар цовек је био на неком другим месту не са владарима света.Вуцко досао крај сад бирај узми или остави немо зе ти ни Додик висе помоци,,А Руси по обицају су за мир и догобор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

20.12.2018 16:37

Ознацио га је као одговорног за неуспјех...ко је схватио схватио је...

ОДГОВОРИТЕ