Besplatan obrok za djecu čiji roditelji ostave mobilni na ulazu restorana

Britanski restoran "Frenki i Benis" je predstavio zonu bez mobilnih telefona nakon što su sproveli anketu o tome koliko korišćenje telefona ima uticaja na porodične večere. Oni od sada u ponudi imaju besplatne obroke za decu čiji roditelji ostave telefone na ulazu u restoran.

Zanimljivosti 05.12.2018 | 10:27
Besplatan obrok za djecu čiji roditelji ostave mobilni na ulazu restorana
Po ulasku u restoran, roditeljima će biti zatraženo da odlože telefone u naznačenu kutiju, a koji će tu ostati tokom trajanja obroka.

„Bez telefonske zone“ je novi program u britanskom restoranu, čiji je cilj da se smanji korišćenje telefona za stolom kako bi porodice provodile više vremena zajedno.

„Naše osoblje želi da ohrabri porodice da učestvuju u kampanji, ali naravno, ne možemo ih prisiliti da svoje telefone i predaju“, objašnjavaju iz tog britanskog restorana. 

Rukovodstvo restorana se odlučilo da uvede besplatne obroke za decu nakon što su najnovija istraživanja pokazala da bi 72 odsto dece želelo da njihovi rpditelji provedu manje vremena koristeći telefone. Oko 70 odsto dece misli da njihovi roditelji uživaju više prilikom korišćenja telefona, nego kada su sa njima.

Među ispitanicima su i roditelji, te je čak 23 odsto ispitanih roditelja priznalo da proveravaju telefon u toku jela, neki čak i kad im se deca obrate i razgovaraju s njima. 

Osim toga, bilo je i dece koja su rekla da nekad kriju mobilne svojih roditelja kako bi oni imali više vremena za njih, prenosi Klix.ba.

Rukovodstvo restorana tvrdi da će ovaj program potrajati.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar