Бесплатан оброк за дјецу чији родитељи оставе мобилни на улазу ресторана

Британски ресторан "Френки и Бенис" је представио зону без мобилних телефона након што су спровели анкету о томе колико коришћење телефона има утицаја на породичне вечере. Они од сада у понуди имају бесплатне оброке за децу чији родитељи оставе телефоне на улазу у ресторан.

Занимљивости 05.12.2018 | 10:27
Бесплатан оброк за дјецу чији родитељи оставе мобилни на улазу ресторана
По уласку у ресторан, родитељима ће бити затражено да одложе телефоне у назначену кутију, а који ће ту остати током трајања оброка.

„Без телефонске зоне“ је нови програм у британском ресторану, чији је циљ да се смањи коришћење телефона за столом како би породице проводиле више времена заједно.

„Наше особље жели да охрабри породице да учествују у кампањи, али наравно, не можемо их присилити да своје телефоне и предају“, објашњавају из тог британског ресторана. 

Руководство ресторана се одлучило да уведе бесплатне оброке за децу након што су најновија истраживања показала да би 72 одсто деце желело да њихови рпдитељи проведу мање времена користећи телефоне. Око 70 одсто деце мисли да њихови родитељи уживају више приликом коришћења телефона, него када су са њима.

Међу испитаницима су и родитељи, те је чак 23 одсто испитаних родитеља признало да проверавају телефон у току јела, неки чак и кад им се деца обрате и разговарају с њима. 

Осим тога, било је и деце која су рекла да некад крију мобилне својих родитеља како би они имали више времена за њих, преноси Клиx.ба.

Руководство ресторана тврди да ће овај програм потрајати.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар