Brnabićeva 21. na listi najmoćnijih političarki svijeta

Na listi američkog bizins magazina „Forbs“ 22 najmoćnije žene u politici na 21. mestu našla se srpska premijerka Ana Brnabić.

Zanimljivosti 05.12.2018 | 10:25
Brnabićeva 21. na listi najmoćnijih političarki svijeta
Prva tri mesta ove liste zauzele su, kao i na listi 100 najmoćnijih žena na svetu, nemačka kancelarka Angela Merkel, britanska premijerka Tereza Mej i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard.

 Na petom mestu se nalazi britanska kraljica Elizabeta Druga, na šestom savetnica Bele kuće Ivanka Tramp, na 13. mestu se nalazi hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, a na 17. visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini. 

Listu 100 najmoćnijih žena sveta u svim oblastima pored Merkelove koja je izabrana za najmoćniju ženu osmu godinu zaredom i našla se na njoj 13. put, čine Tereza Mej kao druga i Kristin Lagard kao treća.

Tu su i izvršne direktorke pojedinih korporacija poput Meri Bare izvršne direktorke „Dženeral motorsa“ na četvrtom mestu, Abigejl Džonson izvršne direktorke „Fajdeliti investments“ na petom mestu, Melinde Gejts kopredsedavajuće Fondacije Bil i Melinda Gejts na šestom mestu, Suzan Vojsiski, izvršne direktorke „Jutjuba“ na sedmom mestu, zatim Ane Botin predsedavajuće „Banko Santander“ na osmom mestu, Merilin Hjuson izvršne direktorke „Lokhid Martina“ na devetom mestu i Đine Romiti izvršne direktorke IBM na 10. poziciji.  

RTS
foto:internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Skeptik

05.12.2018 10:31

LGBT lobi.

ODGOVORITE
Name

Nikola

05.12.2018 14:05

Zašto smo mi Srbi dozvolili ovo! Fuj!