Брнабићева 21. на листи најмоћнијих политичарки свијета

На листи америчког бизинс магазина „Форбс“ 22 најмоћније жене у политици на 21. месту нашла се српска премијерка Ана Брнабић.

Занимљивости 05.12.2018 | 10:25
Брнабићева 21. на листи најмоћнијих политичарки свијета
Прва три места ове листе заузеле су, као и на листи 100 најмоћнијих жена на свету, немачка канцеларка Ангела Меркел, британска премијерка Тереза Меј и директорка Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристин Лагард.

 На петом месту се налази британска краљица Елизабета Друга, на шестом саветница Беле куће Иванка Трамп, на 13. месту се налази хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић, а на 17. висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини. 

Листу 100 најмоћнијих жена света у свим областима поред Меркелове која је изабрана за најмоћнију жену осму годину заредом и нашла се на њој 13. пут, чине Тереза Меј као друга и Кристин Лагард као трећа.

Ту су и извршне директорке појединих корпорација попут Мери Баре извршне директорке „Џенерал моторса“ на четвртом месту, Абигејл Џонсон извршне директорке „Фајделити инвестментс“ на петом месту, Мелинде Гејтс копредседавајуће Фондације Бил и Мелинда Гејтс на шестом месту, Сузан Војсиски, извршне директорке „Јутјуба“ на седмом месту, затим Ане Ботин председавајуће „Банко Сантандер“ на осмом месту, Мерилин Хјусон извршне директорке „Локхид Мартина“ на деветом месту и Ђине Ромити извршне директорке ИБМ на 10. позицији.  

РТС
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

05.12.2018 09:31

ЛГБТ лоби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

05.12.2018 13:05

Зашто смо ми Срби дозволили ово! Фуј!