Četvorica na raportu kod Henesa: Kriv je Kovač, a ne mi!

Braco: Kad budem uhvatio kriticu iz svlačionice. . . ! U Bajernu nema mira ni posle ubedljive pobede nad Benfikom!

Fudbal 28.11.2018 | 21:45
Četvorica na raportu kod Henesa: Kriv je Kovač, a ne mi!
Jedna pobeda, ma koliko bila ubedljiva, ne može da sakrije planinu problema u Bajernu. Od početka seozne tetura se minhenski gigant, nikako Niko Kovač da uspostavi dobar odnos sa igračima, čelnici optužuju novinare i klupske legende, navijači su nezadovoljni, ali koliko-toliko strpljivi, a to što je u utorak veče ubedljivo savladana Benfika (5:1) ne znači da su nevolje na Alijanc areni iščezle. Naprotiv.

Da je dosta toga ne štima može se zaključiti na osnovu jedne rečenice sportskog direktora Bajerna, Hasana Salihamidžića, date odmah posle petog kola Lige šampiona. U njoj je poslao javnu poruku neidentifikovanoj osobi koja iz svlačionice kluba dotura informacije u javnost. Taj proces traje mesecima i nikome se u taboru nemačkog prvaka ne dopada.

„Možete samo da zamislite šta će se desiti ako uhvatim kriticu“, odlučan je bio popularni Braco.

Teško je oceniti ko bi mogao da bude duošnik iz svlačionice, ali je činjenica da poslovično dobro obavešteni Bild svakodnevno u etar šalje informacije sa lica mesta. I niko mu ništa ne može. Tako je tiražni dnevnik obavestio navijače da su u ponedeljak tačno u 15.00, četvorica iskusnijih fudbalera bila na sastanku sa predsednikom Ulijem Henesom i izvršnim direktorom Karl Hajnc Rumenigeom. U pitanju su Tomas Miler, Manuel Nojer, Robert Levandovski i Frank Riberi. Na raport ih je pozvao prvi čovek kluba kako s namerom da se razjasnile uočljive nesuglasice na relaciji ekipa-trener. Na tom sastanku uticajni fudbaleri su branili sebe, istakavši da su dobro igrali protiv Fortune, ali da je za šokantni remi 3:3 kriv upravo šef struke, kome su zamerili na pojedinim „nerazumnim odlukama“ i „skromom uticaju na igru sa klupe“.

Bajernovi šefovi, pak, veruju, hrvatskom stručnjaku. Makar javno.

„Naravno, Niko Kovač će sigurno biti naš trener i na gostovanju u Bremenu. Nismo razgovarali o potencijalnim naslednicima. Naravno, kad su rezultati ispod očekivanja, pričamo o svemu, međutim, posle meča sa Fortunom niko nije pominjao naslednike. Pa, ni Arsena Vengera“, dodao je Salihamidžić.

Igrači kao igrači. Posle pobede kez od uva do uva.

„Srećan sam zbog Nika Kovača. On pripada nama. Naporno radimo svaki dan. Odrao je guzicu čovek zajedno sa nama da nešto uradimo. Bilo je važno da se posle velikog razočaranja od subote vratimo u pobednički ritam“, rekao je dvostruki strelac Arjen Roben.

Mada, ako se ovakva partija ne ponovi protiv Verdera...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar