Четворица на рапорту код Хенеса: Крив је Ковач, а не ми!

Брацо: Кад будем ухватио критицу из свлачионице. . . ! У Бајерну нема мира ни после убедљиве победе над Бенфиком!

Фудбал 28.11.2018 | 21:45
Четворица на рапорту код Хенеса: Крив је Ковач, а не ми!
Једна победа, ма колико била убедљива, не може да сакрије планину проблема у Бајерну. Од почетка сеозне тетура се минхенски гигант, никако Нико Ковач да успостави добар однос са играчима, челници оптужују новинаре и клупске легенде, навијачи су незадовољни, али колико-толико стрпљиви, а то што је у уторак вече убедљиво савладана Бенфика (5:1) не значи да су невоље на Алијанц арени ишчезле. Напротив.

Да је доста тога не штима може се закључити на основу једне реченице спортског директора Бајерна, Хасана Салихамиџића, дате одмах после петог кола Лиге шампиона. У њој је послао јавну поруку неидентификованој особи која из свлачионице клуба дотура информације у јавност. Тај процес траје месецима и никоме се у табору немачког првака не допада.

„Можете само да замислите шта ће се десити ако ухватим критицу“, одлучан је био популарни Брацо.

Тешко је оценити ко би могао да буде дуошник из свлачионице, али је чињеница да пословично добро обавештени Билд свакодневно у етар шаље информације са лица места. И нико му ништа не може. Тако је тиражни дневник обавестио навијаче да су у понедељак тачно у 15.00, четворица искуснијих фудбалера била на састанку са председником Улијем Хенесом и извршним директором Карл Хајнц Руменигеом. У питању су Томас Милер, Мануел Нојер, Роберт Левандовски и Франк Рибери. На рапорт их је позвао први човек клуба како с намером да се разјасниле уочљиве несугласице на релацији екипа-тренер. На том састанку утицајни фудбалери су бранили себе, истакавши да су добро играли против Фортуне, али да је за шокантни реми 3:3 крив управо шеф струке, коме су замерили на појединим „неразумним одлукама“ и „скромом утицају на игру са клупе“.

Бајернови шефови, пак, верују, хрватском стручњаку. Макар јавно.

„Наравно, Нико Ковач ће сигурно бити наш тренер и на гостовању у Бремену. Нисмо разговарали о потенцијалним наследницима. Наравно, кад су резултати испод очекивања, причамо о свему, међутим, после меча са Фортуном нико није помињао наследнике. Па, ни Арсена Венгера“, додао је Салихамиџић.

Играчи као играчи. После победе кез од ува до ува.

„Срећан сам због Ника Ковача. Он припада нама. Напорно радимо сваки дан. Одрао је гузицу човек заједно са нама да нешто урадимо. Било је важно да се после великог разочарања од суботе вратимо у победнички ритам“, рекао је двоструки стрелац Арјен Робен.

Мада, ако се оваква партија не понови против Вердера...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар