Sve smo bliže borbi Mejveder - Nurmagomedov!

Dagestanac kaže da će se pregovori nastaviti nakon odluke Sportske komisije Nevade o kazni zbog dešavanja nakon njegove pobede nad Makgregorom.

Ostali sportovi 28.11.2018 | 22:15
Sve smo bliže borbi Mejveder - Nurmagomedov!
MMA borac Habib Nurmagomedov je, nakon već legendarne pobede nad Konorom Makgregorom 6. oktobra u Las Vegasu i potonjeg obračuna oko u i oktagonu sa njegovom ekipom postao planetarno poznat.

Skromni, ali odlučni Dagestanac nije navikao niti voli toliko jaka svetla pozornice, te se "zagubio" poslednjih mesec dana, da bi se danas našao u Moskvi gde promoviše svoju autobiografiju. Prisutne predstavnike medija je naravno najviše interesovalo šta se dešava sa borbom koju treba da ugovori sa legendarnim bokserom, Flojdom Mejvederom mlađim, koji je već prošle godine istog tog Makagregora naučio pameti u 10 rundi bokserskog odmeravanja.

Bio je to borilački cirkus kakav se ne pamti sa zaista očajnim sportskim nivoom, za razliku od marketinškog koji je zgrnuo desetine miliona. Amerikanac je bio jednostavno predobar za lajavog Irca, ali su obojica izašli iz ringa presrećni i prebogati. Mejveder mlađi želi sada da pruži priliku i Nurmagomedovu o čemu će se mnogo više znati kada Sportska komisija Nevade konačno odluči o kaznama zbog dešavanja nakon meča Nurmagomedov - Makgregor, a datum je 10. decembar. Zasad nije jasno kakve će biti kazne, ali je zato Komisija zadržala polovinu Dagestančeve zarade, to jest milion dolara dok se većanje ne završi.

Da će bitke između ova dva majstora biti, uveren je upravo Nurmagomedov koji bi eventualnom pobedom možda i potvrdio status vrhunskog borca u istoriji borilačkih sportova, ali bi svakako usput finansijski obezbedio i nekoliko generacija naslednika.

"Za istoriju, ali i zbog novca i sportskog izazova bitka s Mejvederom će biti interesantnija. Ljudi vole da vide kako prvak pada, a kada on stalno pobeđuje to nije interesantno. On je pobedio na 50 mečeva u boksu, a i ja sam neporažen...", objašnjava UFC šampion u lakoj kategoriji, "Mislim da će meč biti veoma interesantan, a i tako nešto može najbolje da nas motiviše. Ali prvo moramo da sačekamo odluku Sportske komisije Nevade, a onda ćemo da nastavimo komunikaciju".

Nurmagomedov po ugovoru sa UFC-om ima samo još jedan meč da odradi, a do sada je slavio na svih 27. Mejveder nikada nije izgubio u profi ringu (50-0). Amerikanac ponovo insistira da se bore po bokserskim pravilima, kao što je bio i protiv Makgregora. Ali to u suštini znači da je Mejveder u velikoj taktičkoj prednosti pošto je to njegov fah. Pritom je Nurmagomedov zapravo rvač, tako da se sigurno neće lepo provesti ako pristane na iste uslove kao što je pristao Irac. Ali ako mu je do love i još veče slave, neće se mnogo buniti, već će prihvatiti batine i bogatstvo. Sve je to šou-biznis.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar