Све смо ближе борби Мејведер - Нурмагомедов!

Дагестанац каже да ће се преговори наставити након одлуке Спортске комисије Неваде о казни због дешавања након његове победе над Макгрегором.

Остали спортови 28.11.2018 | 22:15
Све смо ближе борби Мејведер - Нурмагомедов!
ММА борац Хабиб Нурмагомедов је, након већ легендарне победе над Конором Макгрегором 6. октобра у Лас Вегасу и потоњег обрачуна око у и октагону са његовом екипом постао планетарно познат.

Скромни, али одлучни Дагестанац није навикао нити воли толико јака светла позорнице, те се "загубио" последњих месец дана, да би се данас нашао у Москви где промовише своју аутобиографију. Присутне представнике медија је наравно највише интересовало шта се дешава са борбом коју треба да уговори са легендарним боксером, Флојдом Мејведером млађим, који је већ прошле године истог тог Макагрегора научио памети у 10 рунди боксерског одмеравања.

Био је то борилачки циркус какав се не памти са заиста очајним спортским нивоом, за разлику од маркетиншког који је згрнуо десетине милиона. Американац је био једноставно предобар за лајавог Ирца, али су обојица изашли из ринга пресрећни и пребогати. Мејведер млађи жели сада да пружи прилику и Нурмагомедову о чему ће се много више знати када Спортска комисија Неваде коначно одлучи о казнама због дешавања након меча Нурмагомедов - Макгрегор, а датум је 10. децембар. Засад није јасно какве ће бити казне, али је зато Комисија задржала половину Дагестанчеве зараде, то јест милион долара док се већање не заврши.

Да ће битке између ова два мајстора бити, уверен је управо Нурмагомедов који би евентуалном победом можда и потврдио статус врхунског борца у историји борилачких спортова, али би свакако успут финансијски обезбедио и неколико генерација наследника.

"За историју, али и због новца и спортског изазова битка с Мејведером ће бити интересантнија. Људи воле да виде како првак пада, а када он стално побеђује то није интересантно. Он је победио на 50 мечева у боксу, а и ја сам непоражен...", објашњава УФЦ шампион у лакој категорији, "Мислим да ће меч бити веома интересантан, а и тако нешто може најбоље да нас мотивише. Али прво морамо да сачекамо одлуку Спортске комисије Неваде, а онда ћемо да наставимо комуникацију".

Нурмагомедов по уговору са УФЦ-ом има само још један меч да одради, а до сада је славио на свих 27. Мејведер никада није изгубио у профи рингу (50-0). Американац поново инсистира да се боре по боксерским правилима, као што је био и против Макгрегора. Али то у суштини значи да је Мејведер у великој тактичкој предности пошто је то његов фах. Притом је Нурмагомедов заправо рвач, тако да се сигурно неће лепо провести ако пристане на исте услове као што је пристао Ирац. Али ако му је до лове и још вече славе, неће се много бунити, већ ће прихватити батине и богатство. Све је то шоу-бизнис.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар