Priča: Polovnjak...!

Madridski Real je od sezone 2017/2018 dobio samo 55 odsto utakmica!

Fudbal 28.11.2018 | 21:00
Priča: Polovnjak...!
Navikli su navijače na trijumfe. Tako je već decenijama. Ali ovo što u poslednje vreme gledaju Realovi navijači graniči se sa neverovatnim. Kraljevski klub, najtrofejniji u Evropi i trostruki uzastopni osvajač Lige šampiona, tek na šestom mestu na tabeli Primere posle 13 kola šampionata Španije?! Da je neko to rekao pred početak sezone većina bi se samo nasmejala, ali statistika ovde nepogrešivo gađa u metu: Real je u periodu od poslednjeg kola sezone 2016/2017, pa do danas dobio skromnih 55 odsto prvenstvenih utakmica!

Madridska Marka zato ne štedi Solarijeve izabranike. Danima već iz punog arsenala udara po Luki Modriću i drugovima. Ne mogu da se bune – sami su joj dali municiju. I svakim danom sve dublje tonu. Pa su se tako u španskoj prestonici tek sad prisetili: da nije bilo ta tri pehara u Ligi šampiona ovaj bi se period pamtio kao jedan od neuspešnijih u Realovoj istoriji. Dobro, nije da tri pehara mogu da se ignorišu, ali istina je da u prvenstvu Kraljevski klub ne uspeva da pokaže svoju veličinu.

Debakl na gostovanju kod Eibara (0:3) nije zato nikakav izuzetak, već sasvim logična posledica Realovih igara u Primeri. Naime, od tog 21. maja 2017. i utakmice sa Malagom Kraljevski klub je odigrao 51 meč u domaćem šampionatu i dobio samo 28. Dakle, svega 55 odsto ligaških utakmica što bi bilo neprihvatljivo i za manje timove. U preostala 23 meča 12 nerešenih i čak 11 poraza.

Koliko je u stvari Real podbacio u prvenstvu možda najbolje svedoči sledeći podatak: ako bismo obračunali to 51 kolo kao jednu “zamišljenu“ sezonu Real bi bio tek treći na tabeli i to sa čak 22 boda zaostatka za Barselonom i sedam za gradskim rivalom Atletikom! U tom periodu Real je primio 60 golova, čak dvostruko više nego Atletiko, dok je i Blaugrana daleko bolja sa 47 lopti u njenoj mreži. Dovoljno da se upali alarm na stadionu “Santjago Bernabeu“.

Situacija izgleda još dramatičnije ako pogledamo period nakon odlaska Zinedina Zidana iz Madrida.Đulenu Lopetegiju je posle tri titule u Ligi šampiona kao prioritetan zadatak nacrtano osvajanje Primere, ali je entuzijazam brzo iščezao, iako ni Barsa ni Atletiko ne blistaju, pa je trenutno Sevilja na čelu tabele.

Međutim, Realova igra je ono što brine. Ni Lopetegi, a ni sada Solari ne uspevaju da razmrdaju ekipu koja se očigledno zasitila. U ovih 13 kola zato tek šest pobeda, čak ne ni 50 odsto. Posle tri startna trijumfa, samo još dva u poslednjih 10 kola, uz remi i nadrealnih pet poraza.

Nije to Real.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar