Прича: Половњак...!

Мадридски Реал је од сезоне 2017/2018 добио само 55 одсто утакмица!

Фудбал 28.11.2018 | 21:00
Прича: Половњак...!
Навикли су навијаче на тријумфе. Тако је већ деценијама. Али ово што у последње време гледају Реалови навијачи граничи се са невероватним. Краљевски клуб, најтрофејнији у Европи и троструки узастопни освајач Лиге шампиона, тек на шестом месту на табели Примере после 13 кола шампионата Шпаније?! Да је неко то рекао пред почетак сезоне већина би се само насмејала, али статистика овде непогрешиво гађа у мету: Реал је у периоду од последњег кола сезоне 2016/2017, па до данас добио скромних 55 одсто првенствених утакмица!

Мадридска Марка зато не штеди Соларијеве изабранике. Данима већ из пуног арсенала удара по Луки Модрићу и друговима. Не могу да се буне – сами су јој дали муницију. И сваким даном све дубље тону. Па су се тако у шпанској престоници тек сад присетили: да није било та три пехара у Лиги шампиона овај би се период памтио као један од неуспешнијих у Реаловој историји. Добро, није да три пехара могу да се игноришу, али истина је да у првенству Краљевски клуб не успева да покаже своју величину.

Дебакл на гостовању код Еибара (0:3) није зато никакав изузетак, већ сасвим логична последица Реалових игара у Примери. Наиме, од тог 21. маја 2017. и утакмице са Малагом Краљевски клуб је одиграо 51 меч у домаћем шампионату и добио само 28. Дакле, свега 55 одсто лигашких утакмица што би било неприхватљиво и за мање тимове. У преостала 23 меча 12 нерешених и чак 11 пораза.

Колико је у ствари Реал подбацио у првенству можда најбоље сведочи следећи податак: ако бисмо обрачунали то 51 коло као једну “замишљену“ сезону Реал би био тек трећи на табели и то са чак 22 бода заостатка за Барселоном и седам за градским ривалом Атлетиком! У том периоду Реал је примио 60 голова, чак двоструко више него Атлетико, док је и Блауграна далеко боља са 47 лопти у њеној мрежи. Довољно да се упали аларм на стадиону “Сантјаго Бернабеу“.

Ситуација изгледа још драматичније ако погледамо период након одласка Зинедина Зидана из Мадрида.Ђулену Лопетегију је после три титуле у Лиги шампиона као приоритетан задатак нацртано освајање Примере, али је ентузијазам брзо ишчезао, иако ни Барса ни Атлетико не блистају, па је тренутно Севиља на челу табеле.

Међутим, Реалова игра је оно што брине. Ни Лопетеги, а ни сада Солари не успевају да размрдају екипу која се очигледно заситила. У ових 13 кола зато тек шест победа, чак не ни 50 одсто. После три стартна тријумфа, само још два у последњих 10 кола, уз реми и надреалних пет пораза.

Није то Реал.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар