Vijali o kanceru: Dobro sam...

Nisam siguran kako će se "meč" završiti! Bivši napadač Juventusa, Čelsija, Sampdorije i Italije Đanluka Vijali rekao je da se posle borbe sa rakom oseća sve bolje.  Priznanje legende: Borim se sa rakom, nema predaje! Nekad slavni fudbaler čvrsto rešen da pobedi u još jednoj bici. Otkrio je koju misao je sebi non stop ponavljao tokom terapija.

Fudbal 28.11.2018 | 19:45
Vijali o kanceru: Dobro sam...
On je u ponedeljak kazao i da se nada kako će njegova priča inspirisati druge.

"Sada sam dobro, zaista. Prošla je godina i sada se vraćam svojoj dobroj fizičkoj spremi, mada još uvek nisam siguran kako će se ovaj meč okončati. Navikao sam da nosim džemper ispod košulja da niko ne bi primećivao ništa, ostao sam osoba koju su svi znali", rekao je Vijali za Korijere dela Sera.

U planu je i knjiga, a Vijali se priseća i šta je pisalo na zidu tokom terapija.

"Mi smo proizvod svojih misli – bila je ključna rečenica tokom terapija, dok je visila na žutom zidu. Važno je razmišljati kao pobednik, ne obavezno i pobeđivati. Život je sačinjen od deset odsto onoga što se desi i devedeset odsto onoga kako sa tim izlazimo na kraj",poručio je Vijali.

Đanluka Vijali (54) bio je krajem osamdesetih i kroz čitave devedesete godine jedan od omiljenih napadača svih koji su pratili i voleli italijanski i engleski fudbal.

Nekadašnji centarfor Sampdorije, Juventusa i Čelsija imao je veliku karijeru, postigao je 259 golova i osvojio sve trofeje u klupskoj konkurenciji. Od većih uspeha, dva puta je bio šampion Italije, dva puta je osvojio Kup pobednika kupova, po jednom Kup UEFA i Ligu šampiona...

Posle povlačenja sa terena, kratko je radio kao menadžer Čelsija i Votforda, a potom se prošle decenije priključio jednoj medijskoj kući u Italiji i počeo karijeru komentatora. Tim poslom bavi se i danas, dok vodi mnogo važniju bitku.

Vijali je ovog ponedeljka priznao da se bori protiv opake bolesti - raka.

"To traje već godinu dana", rekao je on za list "Korijere dela sera", izrazivši nadu da njegova priča može da inspiriše one koji se takođe bore za zdravlje.

"Ponovo izgledam kao 'zver', mada još nisam siguran kako će se ova borba završiti. Čak sam nosio i džemper ispod košulja, da niko ne bi ništa primetio. I dalje sam osoba koju su svi znali", izjavio je Vijali.

Italijan se nada da će ljudi njegovu borbu iskoristiti kao inspiraciju u teškim trenucima.

"Jedna misao mi se vraćala tokom lečenja i visila je na zidu. Ona glasi: 'Mi smo prozvod naših misli'", rekao je Vijali.

"Pobeđivanje nije najvažnija stvar. Najvažnije je da razmišljate kao pobednik. Deset odsto života čine stvari koje nam se dogode, a preostalih 90 odsto čini način na koji se suočavamo sa tim", dodao je slavni fudbaler i veliki borac, čija borba inspiriše.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar