Вијали о канцеру: Добро сам...

Нисам сигуран како ће се "меч" завршити! Бивши нападач Јувентуса, Челсија, Сампдорије и Италије Ђанлука Вијали рекао је да се после борбе са раком осећа све боље.  Признање легенде: Борим се са раком, нема предаје! Некад славни фудбалер чврсто решен да победи у још једној бици. Открио је коју мисао је себи нон стоп понављао током терапија.

Фудбал 28.11.2018 | 19:45
Вијали о канцеру: Добро сам...
Он је у понедељак казао и да се нада како ће његова прича инспирисати друге.

"Сада сам добро, заиста. Прошла је година и сада се враћам својој доброј физичкој спреми, мада још увек нисам сигуран како ће се овај меч окончати. Навикао сам да носим џемпер испод кошуља да нико не би примећивао ништа, остао сам особа коју су сви знали", рекао је Вијали за Коријере дела Сера.

У плану је и књига, а Вијали се присећа и шта је писало на зиду током терапија.

"Ми смо производ својих мисли – била је кључна реченица током терапија, док је висила на жутом зиду. Важно је размишљати као победник, не обавезно и побеђивати. Живот је сачињен од десет одсто онога што се деси и деведесет одсто онога како са тим излазимо на крај",поручио је Вијали.

Ђанлука Вијали (54) био је крајем осамдесетих и кроз читаве деведесете године један од омиљених нападача свих који су пратили и волели италијански и енглески фудбал.

Некадашњи центарфор Сампдорије, Јувентуса и Челсија имао је велику каријеру, постигао је 259 голова и освојио све трофеје у клупској конкуренцији. Од већих успеха, два пута је био шампион Италије, два пута је освојио Куп победника купова, по једном Куп УЕФА и Лигу шампиона...

После повлачења са терена, кратко је радио као менаџер Челсија и Вотфорда, а потом се прошле деценије прикључио једној медијској кући у Италији и почео каријеру коментатора. Тим послом бави се и данас, док води много важнију битку.

Вијали је овог понедељка признао да се бори против опаке болести - рака.

"То траје већ годину дана", рекао је он за лист "Коријере дела сера", изразивши наду да његова прича може да инспирише оне који се такође боре за здравље.

"Поново изгледам као 'звер', мада још нисам сигуран како ће се ова борба завршити. Чак сам носио и џемпер испод кошуља, да нико не би ништа приметио. И даље сам особа коју су сви знали", изјавио је Вијали.

Италијан се нада да ће људи његову борбу искористити као инспирацију у тешким тренуцима.

"Једна мисао ми се враћала током лечења и висила је на зиду. Она гласи: 'Ми смо прозвод наших мисли'", рекао је Вијали.

"Побеђивање није најважнија ствар. Најважније је да размишљате као победник. Десет одсто живота чине ствари које нам се догоде, а преосталих 90 одсто чини начин на који се суочавамо са тим", додао је славни фудбалер и велики борац, чија борба инспирише.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар