Dimni signali na relaciji Pariz – Barsa...!

Ako Nejmar hoće da se vrati mora da se izvini predsedniku i posvađa sa PSŽ-om! Florentino Perez će opet da izvisi, da li Sveci ostaju bez tri zvezde u jednom prelaznom roku?

Fudbal 28.11.2018 | 23:00
Dimni signali na relaciji Pariz – Barsa...!
Od pogleda ispod oka maltene do prostiranja crvenog tepiha na Nou Kampu. Nejmar je spreman da se vrati u Barselonu!

Nije prvi put da se pominje želja Brazilca da opet obuče dres Blaugrane, međutim, katalonski mediji ovog petka bruje kako su šanse za realizaciju posla sve veće, zbog čega ga je Mundo deportivo„zalepio“ na prvu stranu i naslovom „Uloga Nejmara“ nagovestio pod kojim uslovima ponovo može da zaigra u istom timu sa Lionelom Mesijiem.

Upravo je Argentinac bio jedan od razloga odlaska u Pari Sen Žermen, pošto je Nejmar uveravao kako „želi da izađe iz njegove senke i postane lider ekipe“. Ono što nije saopštio, a sigurno predstavlja dodatni motiv, jeste ogromna plata u vrednosti od 36.000.000 evra. Brzo je, međutim, shvatio da na Parku prinčeva nema iste šanse da osvaja Ligu šampiona i bude kandidat za Zlatnu loptu (da jeste, kanulo bi još koje milionče) i preko fudbalera s kojima je ostao u prijateljskim odnosima (Ter Štegen, Rakitić, Suarez, Pike, pa i sam Mesi) počeo je da radi na pripremanju terena za povratak.

Mundo uverava da postoji nekoliko prepreka realizaciji posla, ali da se sve mogu savladati. Prva podrazumeva sportski sektor Barse, odnosno ocenu trenera, u ovom slučaju Ernesta Valverdea, da li im je takav igrač potreban u budućnosti. Ukoliko odgovor šefa struke bude potvrdan, klub će uraditi sve što je do njega da vrati Brazilca, s tim što mu je posredstvom Munda stavio do znanja kojie poteze sam mora da povuče. Prvi je da pozove lično Đozepa Bartomeua, predsednika Barselone, i praktično mu se izvini za odlazak leta 2017. Od jula te godine Bartomeu, Nejmar i njegov otac, ujedno i agent, nisu se nijednom čuli, pa bi igrač morao da pogazi ponos i posle svlačionice koja ga podržava obavesti i prvog čoveka kluba da želi da se vrati.

„Ufff... Ne vidim kako bi se Nejmar vratio. Nikako mi ne ide u glavu. Ma dajte, nema šanase. Bar je takvo moje mišljenje“, skeptčan je legendarni Barsin plejmejker Ćavi Ernandez.

Sami čelnici su raspoloženi za saradnju, naravno ako Valverde kaže „da“, ali će od Nejmara tražiti da napravi zvrčku u Pari Sen Žermenu kao što je uradio u Barseloni. Podsetimo, pre godinu i po dana, krilni napadač je tajno pregovarao sa arapskim vlasnicima, a javno davao signale Barsi da će ostati, čekajući, zapravo, da se uđe u avgust kako bi na ime „bonusa za lojalnost“ naplatio oko 20.000.000 evra. Što se i desilo. I nije samo novac bio problem, već frka koju je izazvao u klubu, ostavivšio ga bespomoćnim da reaguje, pa je na kraju rešenje pronađeno u kupovini Usmana Dembelea, koji je Barsi doneo više štete nego koristi. Bilo kako, Bartomeu zahteva od Nejmara da narednog leta postupi na sličan način i da se posvađa sa Naserom Al Kelaifijem, ne bi lio oborio cenu i sebe učinio dostupnim.

PSŽ ga je tad platio 222.000.000 evra, koliko je iznosila otkupna klauzula, te ostaje da se vidi koliko bi tražio za slučaj da igrač pokaže nezadovoljstvo. Uverili smo se na mnoštvu primera poslednjjih godina, kad neko zapne za transfer, nema sile koja će ga zadržati. Poslednji u nizu je baš fudbaler Svetaca,Adrijen Rabio, ima dogovorene uslove sa Barsom i samo čeka da mu istekne postojeći ugovor sa francuskim prvakom, pa da na leto krene put Nou Kampa. Ako ga isprati Nejmar zadao bi dvostruki udarac Pari Sen Žermenu u višegodišnjem ratu sa Kataloncima.

Informaciju da Nejmar i Barsa koketiraju ne samo da je dobio Flotrentino Perez, već ju je ozbiljno shvatio i čini se da mu je na osnovu svega jasno da će Real Madrid po ko zna koji put izvisiti za potpis. Nije uspeo da ga dovede iz Santosa, nije uspeo ni prošlog leta iz Pari Sen Žermena, u međuvremenu je skupljao novac i nadao se da bi ponuda od 400.000.000 evra bila dovoljna da odobrovolji Arape, ali saznanje da Brazilac želi u bivši klub, sužava mu prostor za manevr.

Zato Mundo deportivo uverava da kako predsednik kraljevskog kluba mora da reaguje na tržištu pojačanjem iz kategorije Galaktikosa i da je njegov izbor Kilijan Mbape. Mladi Francuz savršeno se uklapa u ono što Real želi, ne bi Perezu bio problem da plati koliko god PSŽ bude tražio, međutim, ključno je pitanje da li će klub sa Parka prinčeva uopšte dozvoliti sebi da posle izvesnog rastanka saRabioom i mogućeg odlaska Nejmara ostane i bez treće zvezde.

U slučaju negativnog odgovora moraće Perez da se okrene Edenu Azaru, mada mu ni „otključavanje“ Belgijanca ne ide lako...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar