Димни сигнали на релацији Париз – Барса...!

Ако Нејмар хоће да се врати мора да се извини председнику и посвађа са ПСЖ-ом! Флорентино Перез ће опет да извиси, да ли Свеци остају без три звезде у једном прелазном року?

Фудбал 28.11.2018 | 23:00
Димни сигнали на релацији Париз – Барса...!
Од погледа испод ока малтене до простирања црвеног тепиха на Ноу Кампу. Нејмар је спреман да се врати у Барселону!

Није први пут да се помиње жеља Бразилца да опет обуче дрес Блаугране, међутим, каталонски медији овог петка брује како су шансе за реализацију посла све веће, због чега га је Мундо депортиво„залепио“ на прву страну и насловом „Улога Нејмара“ наговестио под којим условима поново може да заигра у истом тиму са Лионелом Месијием.

Управо је Аргентинац био један од разлога одласка у Пари Сен Жермен, пошто је Нејмар уверавао како „жели да изађе из његове сенке и постане лидер екипе“. Оно што није саопштио, а сигурно представља додатни мотив, јесте огромна плата у вредности од 36.000.000 евра. Брзо је, међутим, схватио да на Парку принчева нема исте шансе да осваја Лигу шампиона и буде кандидат за Златну лопту (да јесте, кануло би још које милионче) и преко фудбалера с којима је остао у пријатељским односима (Тер Штеген, Ракитић, Суарез, Пике, па и сам Меси) почео је да ради на припремању терена за повратак.

Мундо уверава да постоји неколико препрека реализацији посла, али да се све могу савладати. Прва подразумева спортски сектор Барсе, односно оцену тренера, у овом случају Ернеста Валвердеа, да ли им је такав играч потребан у будућности. Уколико одговор шефа струке буде потврдан, клуб ће урадити све што је до њега да врати Бразилца, с тим што му је посредством Мунда ставио до знања којие потезе сам мора да повуче. Први је да позове лично Ђозепа Бартомеуа, председника Барселоне, и практично му се извини за одлазак лета 2017. Од јула те године Бартомеу, Нејмар и његов отац, уједно и агент, нису се ниједном чули, па би играч морао да погази понос и после свлачионице која га подржава обавести и првог човека клуба да жели да се врати.

„Уффф... Не видим како би се Нејмар вратио. Никако ми не иде у главу. Ма дајте, нема шанасе. Бар је такво моје мишљење“, скептчан је легендарни Барсин плејмејкер Ћави Ернандез.

Сами челници су расположени за сарадњу, наравно ако Валверде каже „да“, али ће од Нејмара тражити да направи зврчку у Пари Сен Жермену као што је урадио у Барселони. Подсетимо, пре годину и по дана, крилни нападач је тајно преговарао са арапским власницима, а јавно давао сигнале Барси да ће остати, чекајући, заправо, да се уђе у август како би на име „бонуса за лојалност“ наплатио око 20.000.000 евра. Што се и десило. И није само новац био проблем, већ фрка коју је изазвао у клубу, оставившио га беспомоћним да реагује, па је на крају решење пронађено у куповини Усмана Дембелеа, који је Барси донео више штете него користи. Било како, Бартомеу захтева од Нејмара да наредног лета поступи на сличан начин и да се посвађа са Насером Ал Келаифијем, не би лио оборио цену и себе учинио доступним.

ПСЖ га је тад платио 222.000.000 евра, колико је износила откупна клаузула, те остаје да се види колико би тражио за случај да играч покаже незадовољство. Уверили смо се на мноштву примера последњјих година, кад неко запне за трансфер, нема силе која ће га задржати. Последњи у низу је баш фудбалер Светаца,Адријен Рабио, има договорене услове са Барсом и само чека да му истекне постојећи уговор са француским прваком, па да на лето крене пут Ноу Кампа. Ако га испрати Нејмар задао би двоструки ударац Пари Сен Жермену у вишегодишњем рату са Каталонцима.

Информацију да Нејмар и Барса кокетирају не само да је добио Флотрентино Перез, већ ју је озбиљно схватио и чини се да му је на основу свега јасно да ће Реал Мадрид по ко зна који пут извисити за потпис. Није успео да га доведе из Сантоса, није успео ни прошлог лета из Пари Сен Жермена, у међувремену је скупљао новац и надао се да би понуда од 400.000.000 евра била довољна да одобровољи Арапе, али сазнање да Бразилац жели у бивши клуб, сужава му простор за маневр.

Зато Мундо депортиво уверава да како председник краљевског клуба мора да реагује на тржишту појачањем из категорије Галактикоса и да је његов избор Килијан Мбапе. Млади Француз савршено се уклапа у оно што Реал жели, не би Перезу био проблем да плати колико год ПСЖ буде тражио, међутим, кључно је питање да ли ће клуб са Парка принчева уопште дозволити себи да после извесног растанка саРабиоом и могућег одласка Нејмара остане и без треће звезде.

У случају негативног одговора мораће Перез да се окрене Едену Азару, мада му ни „откључавање“ Белгијанца не иде лако...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар