Nijemci su pronašli krivca - Pepa Gvardiolu!

„On nas je naterao da ne igramo tradicionalno“, poručuje bivši reprezentativac.

Fudbal 19.11.2018 | 15:45
Nijemci su pronašli krivca - Pepa Gvardiolu!
Sve je izgledalo perfektno do pre godinu dana. Nemačka reprezentacija je pobeđivala u kontinuitetu, bilo je zagovornika teze da će se Elf prošetati do titule na Mundijalu u Rusiji. Ipak, čeka Joakima Leva se raspala.

Ispala je još u grupi posle senzacionalnih poraza od Mesika i Južne Koreje. Ništa bolje Nemačka nije prošla ni u Ligi Nacija. Panceri su posle poraza od Francuske i Holandije ispali iz elitne divizije.

„Najveću krivicu za ovo što nam se desilo snosi Pep Gvardiola. On nas je naučio da je za pobedu potrebno bar 75 posto poseda lopte. To je uticaj Gvardiole. Ali to nije tačno. U fudbalu se sve zasniva na rezultatu, to je bitnije nego posed“, poručio je nekadašnji reprezentativac Nemačke Hans Peter Brigel.

On je dodao kako veruje da će se Nemačka brzo vratiti nekadašnjem modelu igre.

„Francuzi su u našoj grupi pokazali autoritet svetskog šampiona. Oni su pobeđivali, iako su igrali na tradicionalan način. Verujem da ćemo slediti njihov primer. Kao što je verujem da je Nemačka samo u prolaznoj krizi“, dodao je Brigel.

U ovoj godini Nemačka je odigrala 12 utakmica. Šest puta je poražena, ima dva remija i samo četiri pobede. Tim Joakima Leva ima šansu da danas popravi utisak.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar