Нијемци су пронашли кривца - Пепа Гвардиолу!

„Он нас је натерао да не играмо традиционално“, поручује бивши репрезентативац.

Фудбал 19.11.2018 | 15:45
Нијемци су пронашли кривца - Пепа Гвардиолу!
Све је изгледало перфектно до пре годину дана. Немачка репрезентација је побеђивала у континуитету, било је заговорника тезе да ће се Елф прошетати до титуле на Мундијалу у Русији. Ипак, чека Јоакима Лева се распала.

Испала је још у групи после сензационалних пораза од Месика и Јужне Кореје. Ништа боље Немачка није прошла ни у Лиги Нација. Панцери су после пораза од Француске и Холандије испали из елитне дивизије.

„Највећу кривицу за ово што нам се десило сноси Пеп Гвардиола. Он нас је научио да је за победу потребно бар 75 посто поседа лопте. То је утицај Гвардиоле. Али то није тачно. У фудбалу се све заснива на резултату, то је битније него посед“, поручио је некадашњи репрезентативац Немачке Ханс Петер Бригел.

Он је додао како верује да ће се Немачка брзо вратити некадашњем моделу игре.

„Французи су у нашој групи показали ауторитет светског шампиона. Они су побеђивали, иако су играли на традиционалан начин. Верујем да ћемо следити њихов пример. Као што је верујем да је Немачка само у пролазној кризи“, додао је Бригел.

У овој години Немачка је одиграла 12 утакмица. Шест пута је поражена, има два ремија и само четири победе. Тим Јоакима Лева има шансу да данас поправи утисак.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар