Vremena su teška, dionice besplatne, a klub vječan!

Kantu je od pre nekoliko dana u velikom haosu usled bankrota generalnog sponzora, a navijači su se juče okupili na treningu kako bi poručile igračima da nisu sami.

Košarka 19.11.2018 | 15:30
Vremena su teška, dionice besplatne, a klub vječan!
Ceo Kantu je uz košarkaški klub. Vremena su teška, možda budu još teža, ali pristalice dvostrukog šampiona Evrope okupile su se juče na treningu svojih miljenika kako bi im pružile podršku pred večerašnji okršaj 7. kola Serije A protiv Pezara.

Danima već mnogi sportisti izražavaju žaljenje i nevericu u italijanskim medijima (među najistaknutijima je Đanmarko Poceko, legenda najljućeg rivala Varezea, koji je istakao da bi gašenje Kantua bilo kao da LA Lejkersima oduzmete Boston) na nedavnu vest da se Kantu nalazi na ivici ambisa, jer je generalni sponzor kluba "Krasni Oktobar" otišao u bankrot. Fabrika je u stečaju do maja 2019. godine, a vlasnik kluba, ruski milijarder Dmitri Gerasimenko je u otvorenom pismu poručio navijačima da budu uz klub u najtežim trenucima.

"Dragi prijatelji Kantua, treneri, članovi stručnog štaba, tehničkog osoblja, igrači i navijači, dužnost mi je da vas obavestim da je moja kompanija Crveni oktobar Volgograd, zaplenjena, što bih takođe mogao da opišem i kao eksproprijacijom od strane pojedinih ljudi iz Vlade i Poreske uprave. Mi nemamo nikakvih dugova, niti neisplaćenih troškova prema njima. Ipak, iz postojećih razloga ne mogu da vodim Kantu trenutno", kaže Gerasimenko, uveren da će se situacija rešiti uskoro:

"Zasukao sam rukave i spreman sam da nađem rešenje što pre za Kantu i sve navijače. Apelujem na sve ljude koji vole Kantu da budu uz klub sada. Ovog trenutka stavljam svoj udeo deonica na tržište, besplatno".

Gerasimenko je novembra 2015. godine kupio 65 odsto deonica kluba i u to vreme Kantu nije imao zapaženijih rezultata.

Kantu posle šest rundi šampionata ima skor od po tri pobede i poraza, a prošlu sezonu završio je na sedmom mestu i potom ispao u četvrtfinalu plej-ofa od potonjeg prvaka Armanija. Pezaro ima trijumf manje, a u prošloj rundi je prekinuo niz neuspeha i slavio kod kuće protiv Trsta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar