Времена су тешка, дионице бесплатне, а клуб вјечан!

Канту је од пре неколико дана у великом хаосу услед банкрота генералног спонзора, а навијачи су се јуче окупили на тренингу како би поручиле играчима да нису сами.

Кошарка 19.11.2018 | 15:30
Времена су тешка, дионице бесплатне, а клуб вјечан!
Цео Канту је уз кошаркашки клуб. Времена су тешка, можда буду још тежа, али присталице двоструког шампиона Европе окупиле су се јуче на тренингу својих миљеника како би им пружиле подршку пред вечерашњи окршај 7. кола Серије А против Пезара.

Данима већ многи спортисти изражавају жаљење и неверицу у италијанским медијима (међу најистакнутијима је Ђанмарко Поцеко, легенда најљућег ривала Варезеа, који је истакао да би гашење Кантуа било као да ЛА Лејкерсима одузмете Бостон) на недавну вест да се Канту налази на ивици амбиса, јер је генерални спонзор клуба "Красни Октобар" отишао у банкрот. Фабрика је у стечају до маја 2019. године, а власник клуба, руски милијардер Дмитри Герасименко је у отвореном писму поручио навијачима да буду уз клуб у најтежим тренуцима.

"Драги пријатељи Кантуа, тренери, чланови стручног штаба, техничког особља, играчи и навијачи, дужност ми је да вас обавестим да је моја компанија Црвени октобар Волгоград, заплењена, што бих такође могао да опишем и као експропријацијом од стране појединих људи из Владе и Пореске управе. Ми немамо никаквих дугова, нити неисплаћених трошкова према њима. Ипак, из постојећих разлога не могу да водим Канту тренутно", каже Герасименко, уверен да ће се ситуација решити ускоро:

"Засукао сам рукаве и спреман сам да нађем решење што пре за Канту и све навијаче. Апелујем на све људе који воле Канту да буду уз клуб сада. Овог тренутка стављам свој удео деоница на тржиште, бесплатно".

Герасименко је новембра 2015. године купио 65 одсто деоница клуба и у то време Канту није имао запаженијих резултата.

Канту после шест рунди шампионата има скор од по три победе и пораза, а прошлу сезону завршио је на седмом месту и потом испао у четвртфиналу плеј-офа од потоњег првака Арманија. Пезаро има тријумф мање, а у прошлој рунди је прекинуо низ неуспеха и славио код куће против Трста.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар