Najava - London, 1/2-finale: Mladi lav vs stari vuk!

Zverev se naoštrio za finale londonskog Mastersa! 

Tenis 17.11.2018 | 13:30
Najava - London, 1/2-finale: Mladi lav vs stari vuk!
Teniska sezona primakla se kraju. Ostalo je da se odigraju još samo tri meča u O2 areni u Londonu i najbolji na svetu, kad je belii sport u pitanju, će na zasluženi odmor. A finiš bi mogao da bude spektakularan, ukoliko uloge favorita u polufinalnim susretuma opravdaju Novak Đoković protiv KevinaAndersona, odnosno Rodžer Federer u duelu sa Aleksandrom Zverevim.

Duel Švajcarca i talentovanog Nemca bi, opšti je utisak, trebalo da bude zanimljiviji, jer je se od Novakaočekuje da rutinski završi posao u reprizi Vimbldona, dok se mnogo većem uzbuđenju gledaoci nadaju u prvom polufinalu Masters kupa (15.05, TV Sportklub 2), pogotovo zbog izjava dvojice tenisera minulih dana. Sve je počelo kad je Zverev primetio da je „sezona predugačka“ i kako „igrači nemaju dovoljno vremena da odmore“, na šta je Fedeks riternirao rečima da bi teniseri trebalo da budu zahvalni što imaju priliku da se takmiče, ali žilavi Nemac se nije dao.

„Federer je stariji, za njega važe drugačija ATP pravila. On zbog godina može da preskoči dva mastersa, a ne mora ni da igra na svim turnirima serije 500. Za razliku od njega ja moram da učestvujem na sva četiri gren slema, devet mastersa i četiri turnira iz serije 500. Ne radi se o tome koliko turnira igramo, već koliko imamo odmora“, rekao je Zverev.

Što se samog terena tiče, Saša uopšte nije bez šansi. Od pet međusobnih duela dobio je dva, ali je prethodni, takođe na londonskom Mastersu, pripao Rodžeru (2:0). Zverev je u međuvremenu dobio Marina Čilića i Džona Iznera bez izgubljenog seta, i Federer se osdlanja na jake servise što je pokazao protiv Dominika Tima i Kevina Andersona, pa ne bi bilo iznenađenje da gledamo čak i susret u tri seta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar