Најава - Лондон, 1/2-финале: Млади лав вс стари вук!

Зверев се наоштрио за финале лондонског Мастерса! 

Тенис 17.11.2018 | 13:30
Најава - Лондон, 1/2-финале: Млади лав вс стари вук!
Тениска сезона примакла се крају. Остало је да се одиграју још само три меча у О2 арени у Лондону и најбољи на свету, кад је белии спорт у питању, ће на заслужени одмор. А финиш би могао да буде спектакуларан, уколико улоге фаворита у полуфиналним сусретума оправдају Новак Ђоковић против КевинаАндерсона, односно Роџер Федерер у дуелу са Александром Зверевим.

Дуел Швајцарца и талентованог Немца би, општи је утисак, требало да буде занимљивији, јер је се од Новакаочекује да рутински заврши посао у репризи Вимблдона, док се много већем узбуђењу гледаоци надају у првом полуфиналу Мастерс купа (15.05, ТВ Спортклуб 2), поготово због изјава двојице тенисера минулих дана. Све је почело кад је Зверев приметио да је „сезона предугачка“ и како „играчи немају довољно времена да одморе“, на шта је Федекс ритернирао речима да би тенисери требало да буду захвални што имају прилику да се такмиче, али жилави Немац се није дао.

„Федерер је старији, за њега важе другачија АТП правила. Он због година може да прескочи два мастерса, а не мора ни да игра на свим турнирима серије 500. За разлику од њега ја морам да учествујем на сва четири грен слема, девет мастерса и четири турнира из серије 500. Не ради се о томе колико турнира играмо, већ колико имамо одмора“, рекао је Зверев.

Што се самог терена тиче, Саша уопште није без шанси. Од пет међусобних дуела добио је два, али је претходни, такође на лондонском Мастерсу, припао Роџеру (2:0). Зверев је у међувремену добио Марина Чилића и Џона Изнера без изгубљеног сета, и Федерер се осдлања на јаке сервисе што је показао против Доминика Тима и Кевина Андерсона, па не би било изненађење да гледамо чак и сусрет у три сета.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар