Nedović opet povređen!

Kakav maler. . . ! Povredio se Nedović, van stroja tri nedelje! Košarkaš Milana moraće skoro mesec dana da bude van pogona zbog povrede butine.

Košarka 17.11.2018 | 13:15
Nedović opet povređen!
Košarkaš Olimpije iz Milana i srpske reprezentacije, Nemanja Nedović, zbog povrede će morati da odsustvuje najmanje tri nedelje van terena, objavio je italijanski klub.

Nedović je pretrpeo povredu leve butine tokom utakmice protiv Darušafake u četvrtak u Evroligi.

U pitanju je slična povreda onoj koju je Nedović zadobio u meču Serije A protiv Pistoje, koda ga je izbacila van stroja čak tri utakmice u Evroligi. 

Nedović je ove sezone na četiri meča elitnog evropskog takmičenja u proseku imao 14,3 poena, 4 skokova, 3,5 asistencije i 1,8 ukradenu loptu za 28 minuta po utakmici.

Milano trenutno ima pet pobeda i dva poraza.

Tek što se vratio na teren, Nemanja Nedović ponovo je na listi povređenih igrača!

I to posle samo jedne odigrane utakmice... Nemanja Nedović je bio odličan u Armanijevoj pobedi nad Darušafakom i sa 17 poena najavio povratak u prepoznatljivu formu, ali ga je upravo gostovanje u Istanbulu skupo koštalo.

Nedović je obnovio povredu levog butnog mišića, zbog kojeg je i propustio bezmalo mesec dana akcije. Kako je sada procenjeno, srpski reprezentativac moraće da pauzira minimum tri sedmice, a njegovo zdravstveno stanje biće procenjeno tek nakon odrađenih fizikalnih terapija. Podsetimo, nedavno je težu povredu doživeo i Amadeo dela Vale, zbog čega će van akcije biti oko mesec i po dana.

Kako je objašnjeno, Nedović je u meču protiv Darušafake zaradio sličan udarac kao u susretu sa Pistojom prošlog meseca, kada je prvi put i povredio butni mišić. Tada je morao da propusti tri evropske utakmice.

U dosadašnja četiri nastupa u Evroligi Nedović prosečno beleži četrnaest poena, četiri skoka i četiri asistencije, uz dve ukradene lopte za 28 minuta na parketu. Olimpija trenutno ima skor 5-2.

Kakav maler za srpskog reprezentativca...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar