ABA: NBA ritam u Laktašima, Igokea slavila!

Igokea ostala savršena protiv Olimpije! "Igosi" su svoj teren protiv gostiju iz Ljubljane odbranili po osmi put u nizu u ABA ligi.  Anđušić dobar na debiju.  Domaćin savladao Olimpiju sa 115:100!

Košarka 17.11.2018 | 00:08
ABA: NBA ritam u Laktašima, Igokea slavila!
Kakva košarka u Laktašima! Igokea je u napadačkoj utakmici kakva se retko viđa na parketima regionalne lige pobedila ljubljansku Olimpiju sa 115:105 u prvoj utakmici osmog kola.

Tako je Igokea upisala prvi trijumf protiv posle dva vezana poraza, dok su Zmajčeki doživeli šesti poraz zaredom.

Već u prvom poluvremenu palo je neverovatnih 126 poena ukupno, a domaći su na odmor otišli sa prednošću od 66:60. U nastavku utakmice Igokea je nastavila da diktira ritam, u pojedinim trenucima imala je i dvocifrenu prednost.

Ni u jednom trenutku nije delovalo da bi Olimpija mogla da napravi preokret.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Latavijus Vilijams sa 20 poena, a Danilo Anđušić je za domaću ekipu debitovao sa 16 poena. Drugi debitant Oliver Lafajet postigao je 15 poena i podelio šest asistencija.

Kod Olimpije su čak trojica igrača bila baš košgeterski raspoložena, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz - Skoti Rejnolds postigao je 21 poena, a po jedan manje dali su Marko Simonović i Roko Badžim.



Sjajna košarkaška predstava u Laktašima!

Igokea i Olimpija su kombinovale 220 poena, a za nijansu bolju šutersku noć je imala domaća ekipa.

"Igose" su do treće pobjede u ABA ligi ove sezone standardno predvodili Tomislav Zubčić i Sava Lešić, a veliku pomoć centarskom tandemu su pružile novajlije Oliver Lafajet i Danilo Anđušić. Kada se tome doda i odlična partija Latavijusa Vilijamsa pobjeda domaćeg tima nije bila upitna.

Ipak, Žarka MIlakovića i dalje može da brine veliki broj primljenih poena i odličan procenat šuta iz igre Olimpije.

IGOKEA - OLIMPIJA 115:105 (39:25, 27:35, 23:20, 26:25)!

Prvu četvrtinu domaća ekipa je dobila sa 14 poena razlika, a odličnu rolu je tada pružio Zubčić koji je na kraju kvartala imao deset poena na svom kontu. Igosi su pogađali iz svih pozicija, a Olimpija nije mogla da se nosi sa "širinom" koju je domaćin imao u napadu.

Ipak, u drugoj četvrtini "momentum" je prešao na stranu Olimpije koja je uspjela da se vrati u meč prvenstveno odličnom igrom Skotija Rejnoldsa koji je sa "drugom" petorkom vratio "zmajčeke" na samo šest poena zaostatka na odlasku na odmor.

U drugom poluvremenu tempo nije pao, ali ni procenti šuta oba tima.

Igokea je iz igre šutirala 61,8 odsto, a Olimpija 49,3.

Zasluge za to u timu Igokee idu Savi Lešiću, Danilu Anđušiću i Oliveru Lafajetu koji su u trećem i četvrtom kvartalu preuzeli odgovornost i odličnim kombinacijama u "piku" i igri "dva na dva" dolazili do otvorenih šuteva i lakih poena.

Vrijedi spomenuti i odličnu partiju Latavijusa Vilijamsa koji je bio česta opcija za "lob" pas bekovima Igokee, ali i tu da u obruč pospremi promašaje svojih saigrača.

Olimpija je, osim prve četvrtine, pružila dosta borbeniju partiju nego u prethodnim duelima, ali je ipak zabilježila šesti vezani poraz, a osmi vezani u Laktašima gdje u sklopu ABA lige još čeka prvu pobjedu.

Igokea je večeras imala pet igrača sa dvocifrenim brojem poena, a najefikasniji je bio Sava Lešić sa 21 poenom, Vilijams je postigao 20, Anđušić 16, a Zubčić i Lafajet po 15 poena.

U redovima Olimpije Skoti Rejnolds je postigao 21, Marko Simonović i Roko Badžim po 20, dok su dvocifreni još bili Jan Špan sa 13 poena, Aleksandar Lazić sa 11 i Miha Lapornik sa 10 poena.

ABA LIGA - 8. KOLO:

Igokea - Olimpija 115:105

u subotu

FMP - Cedevita 17.00
Crvena zvezda - Mornar 19.00

u nedjelju

Krka - Mega 17.00
Budućnost - Partizan 19.00

u ponedjeljak

Cibona - Zadar 18.00

Tabela: Zvezda 7-0, Mega 6-1, Budućnost 5-2, Partizan 4-3, FMP 4-3, Igokea 3-5, Cedevita 3-4, Cibona 3-4, Olimpija 2-6, Mornar 2-5, Zadar 2-5, Krka 2-5.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar