АБА: НБА ритам у Лакташима, Игокеа славила!

Игокеа остала савршена против Олимпије! "Игоси" су свој терен против гостију из Љубљане одбранили по осми пут у низу у АБА лиги.  Анђушић добар на дебију.  Домаћин савладао Олимпију са 115:100!

Кошарка 17.11.2018 | 00:08
АБА: НБА ритам у Лакташима, Игокеа славила!
Каква кошарка у Лакташима! Игокеа је у нападачкој утакмици каква се ретко виђа на паркетима регионалне лиге победила љубљанску Олимпију са 115:105 у првој утакмици осмог кола.

Тако је Игокеа уписала први тријумф против после два везана пораза, док су Змајчеки доживели шести пораз заредом.

Већ у првом полувремену пало је невероватних 126 поена укупно, а домаћи су на одмор отишли са предношћу од 66:60. У наставку утакмице Игокеа је наставила да диктира ритам, у појединим тренуцима имала је и двоцифрену предност.

Ни у једном тренутку није деловало да би Олимпија могла да направи преокрет.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Латавијус Вилијамс са 20 поена, а Данило Анђушић је за домаћу екипу дебитовао са 16 поена. Други дебитант Оливер Лафајет постигао је 15 поена и поделио шест асистенција.

Код Олимпије су чак тројица играча била баш кошгетерски расположена, али ни то није било довољно да се избегне пораз - Скоти Рејнолдс постигао је 21 поена, а по један мање дали су Марко Симоновић и Роко Баџим.



Сјајна кошаркашка представа у Лакташима!

Игокеа и Олимпија су комбиновале 220 поена, а за нијансу бољу шутерску ноћ је имала домаћа екипа.

"Игосе" су до треће побједе у АБА лиги ове сезоне стандардно предводили Томислав Зубчић и Сава Лешић, а велику помоћ центарском тандему су пружиле новајлије Оливер Лафајет и Данило Анђушић. Када се томе дода и одлична партија Латавијуса Вилијамса побједа домаћег тима није била упитна.

Ипак, Жарка МИлаковића и даље може да брине велики број примљених поена и одличан проценат шута из игре Олимпије.

ИГОКЕА - ОЛИМПИЈА 115:105 (39:25, 27:35, 23:20, 26:25)!

Прву четвртину домаћа екипа је добила са 14 поена разлика, а одличну ролу је тада пружио Зубчић који је на крају квартала имао десет поена на свом конту. Игоси су погађали из свих позиција, а Олимпија није могла да се носи са "ширином" коју је домаћин имао у нападу.

Ипак, у другој четвртини "моментум" је прешао на страну Олимпије која је успјела да се врати у меч првенствено одличном игром Скотија Рејнолдса који је са "другом" петорком вратио "змајчеке" на само шест поена заостатка на одласку на одмор.

У другом полувремену темпо није пао, али ни проценти шута оба тима.

Игокеа је из игре шутирала 61,8 одсто, а Олимпија 49,3.

Заслуге за то у тиму Игокее иду Сави Лешићу, Данилу Анђушићу и Оливеру Лафајету који су у трећем и четвртом кварталу преузели одговорност и одличним комбинацијама у "пику" и игри "два на два" долазили до отворених шутева и лаких поена.

Вриједи споменути и одличну партију Латавијуса Вилијамса који је био честа опција за "лоб" пас бековима Игокее, али и ту да у обруч поспреми промашаје својих саиграча.

Олимпија је, осим прве четвртине, пружила доста борбенију партију него у претходним дуелима, али је ипак забиљежила шести везани пораз, а осми везани у Лакташима гдје у склопу АБА лиге још чека прву побједу.

Игокеа је вечерас имала пет играча са двоцифреним бројем поена, а најефикаснији је био Сава Лешић са 21 поеном, Вилијамс је постигао 20, Анђушић 16, а Зубчић и Лафајет по 15 поена.

У редовима Олимпије Скоти Рејнолдс је постигао 21, Марко Симоновић и Роко Баџим по 20, док су двоцифрени још били Јан Шпан са 13 поена, Александар Лазић са 11 и Миха Лапорник са 10 поена.

АБА ЛИГА - 8. КОЛО:

Игокеа - Олимпија 115:105

у суботу

ФМП - Цедевита 17.00
Црвена звезда - Морнар 19.00

у недјељу

Крка - Мега 17.00
Будућност - Партизан 19.00

у понедјељак

Цибона - Задар 18.00

Табела: Звезда 7-0, Мега 6-1, Будућност 5-2, Партизан 4-3, ФМП 4-3, Игокеа 3-5, Цедевита 3-4, Цибона 3-4, Олимпија 2-6, Морнар 2-5, Задар 2-5, Крка 2-5.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар