EL: Srbi nemoćni protiv CSKA, Micić i Efes lete visoko!

Velikan iz Moskve sigurnom pobedom u Minhenu održao korak sa Realom. Na tabeli ih prate Fenerbahče, Armani, Efes i Barselona, koja se u petak "provukla" u Kaunasu.

Košarka 17.11.2018 | 00:01
EL: Srbi nemoćni protiv CSKA, Micić i Efes lete visoko!
Na pobede ekipa iz vrha evroligaške tabele u četvrtak, nadovezali su se dan kasnije CSKA, Efes i Barselona.

CSKA je zajedno sa Realom i dalje stoprocentan (7-0), pošto je u Minhenu nadigrao i pobedio Bajern, bivšeg trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića - 79:93.

"Armejci" su krajem prvog poluvremena imali maksimalnih 18 poena prednosti, a Bajern samo jednom uspeo da dođe do jednocifrenog zaostatka. Vladimir Lučić postigao je 12 poena za Bavarce, Stefan Jović devet, uz po četiri skoka i asistencije, a Nemanja Dangubić tri.

Armija lako kroz Minhena, dobre partije Lučića i Jovića! CSKA zadržao maksimalan učinak i posle sedmog kola Evrolige.

Košarkaši moskovskog CSKA pobedili su u gostima minhenski Bajern sa 93:79 u utakmici sedmog kola Evrolige i tako zadržali perfektan učinak u elitnom takmičenju.

Već na poluvremenu gosti su imali dvocifrenu prednost nad izabranicima Dejana Radonjića i bilo je jasno da će vrlo teško Bajern da napravi preokret protiv jednog od glavnih kandidata za evropsku titulu.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Kori Higins sa 18 poena, a na to je dodao još pet asistencija. Aleks Peters utakmicu je završio sa 13 poena, a jedan manje postigao je Serhio Rodrigez i uz to je podelio osam asistencija.

Kod domaćina Nihad Đedović i Derik Vilijams ubacili su po 14 poena, Vladimir Lučić postigao je 12, a Stefan Jović još devet poena. Nemanja Dangubić postigao je tri poena.

U poslednjoj utakmici ovog kola Gran Kanarija je na svom terenu savladala Makabi iz Tel Aviva sa 84:78 i tako ostavila Ponos Izraela da deli poslednje mesto na tabeli sa Himkijem, Darušafakom i Budućnošću.

Kristofer Evans je sa 17 poena predvodio špansku ekipu, Eulis Baez je dao jedan manje, dok je Klevin Hana postigao 15. Majkl Rol je takođe dao 15 poena za Makabi, a Deandre Kejn dodao je na to još 13.



Vasilije Micić (11p, 6sk, 5as za 33 minuta) sa Efesom je naneo neočekivano ubedljiv poraz Panatinaikosu, koji zahvaljujući verbalnim "bravurama" svog vlasnika Pavlosa Janakopulosa ponovo upada u probleme sa čelnicima takmičenja.

Efes sa skorom 5-2 deli od četvrte do šeste pozicije i istakao je ranu kandidaturu za plasman u plej-of.

Efes silan protiv Panatinaikosa. Vasilije Micić učestvovao u pobedi sa 11 poena.

Čini se da je ove sezone istanbulski Efes konačno složio ekipu koja je kadra da se plasira u plej-of. Turski velikan je na svom parketu ubedljivo savladao Panatinaikos sa 78:62 u utakmici sedmog kola Evrolige.

To je ekipi Ergina Atamana bila druga uzastopna pobeda u ovom takmičenju, a ukupno peta. Atinski klub upisao je treći poraz.

Sjajnu partiju pružio je francuski plejmejker Rodrig Buboa koji je postigao 19 poena, uhvatio pet lopti i podelio tri asistencije.

Dobro ga je pratio Adrijan Moerman sa 17 poena, a kvalitetnu partiju pružio je Vasilije Micić sa 11 poena, šest skokova i pet asistencija.

U poraženoj ekipi najbolji strelci bili su Nik Kalates i Dešon Tomas sa po 11 poena, a ovaj prvi imao je i osam asistencija.



Isto se može reći za Barselonu, mada je tim Svetislava Pešića uz mnogo sreće izbegao poraz od Žalgirisa u Kaunasu.

Vodili su Katalonci većim delom utakmice protiv prošlosezonskog učesnika Fajnal fora, tri i po minuta pre kraja bilo je 63:74, ali Žalgiris je serijom od 13:2 izjednačio i posle promašaja Adama Hange imao poslednji napad za pobedu.

Brendon Dejvis promašio je sa poludistance i dao gostima novu šansu u produžetku, što su oni oberučke prihvatili. U ekstra periodu nisu primili koš skoro tri minuta, otišli su na 76:83 i ovog puta sačuvali stečeni kapital.

Pešić utišao Kaunas! Žalgiris stigao - 13 i propustio napad za pobedu, Barsa prelomila u produžetku! Katalonci od dobijenog napravili veresiju, ali su se ipak vratili u dodatnih pet minuta - 88:85.

Furiozna serija Barselone u Evroligi još uvek traje! Ekipa Svetislava Pešića ostvarila je peto uzastopno slavlje u elitnom takmičenju, pošto je večeras u Kaunasu posle produžetka savladala domaći Žalgiris rezultatom 88:85 i probila se na deobu četvrtog mesta sa Armanijem i Anadolu Efesom - 88:85.

Na osnovu svega viđenog na parketu, prosto je čudo kako Katalonci nisu rešili pitanje pobednika za 40 minuta igre, s obzirom da su u poslednjoj deonici imali i 13 poena prednosti (72:59). Ipak, domaćin je meč rešio serijom 13:2, a poene za produžetak minut pre kraja postigao je Nejt Volters. Domaćin je čak imao i napad za pobedu, ali Brendon Dejvis nije uspeo da ga iskoristi.

Barselonu je ta katastrofalna završnica ipak dovoljno trgla da zaigra na pravi način u produžetku, gde je gotovo rutinski odradila posao.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kajl Kjurik sa 15 postignutih poena. Ante Tomić je ubacio jedan manje, a Ertel i Blažič po 11. Kod domaćina je Eron Vajt postigao 21, Nejt Volters 19, a Brendon Dejvis 12 poena. Žalgiris je doživeo četvrti poraz, pa je ostao iza minhenskog Bajerna na devetoj poziciji.



Naredna nedelja će u elitnom takmičenju biti izuzetno naporna, jer timovima predstoje dva kola - u utorak i sredu, pa u četvrtak i petak. Budućnost će odmeriti snage sa ruskim ekipama, gostovaće Himkiju, pa dočekati CSKA.

REZULTATI 7. KOLA:

Efes - Panatinaikos 78:62
/Boboa 19, 5sk, Moerman 17, 6sk - Kalates 11, 8as, Tomas 11/

Žalgiris - Barselona 85:88 (76:76)
/Vajt 21, 8sk, Volters 19, 6as - Kjurik 15, Tomić 14, 5sk/

Bajern - CSKA 79:93
/Vilijams 14, 9sk, Đedović 14 - Higins 18, 5as, Klajburn 10, 8sk, 4as/

Gran Kanarija - Makabi 84:78
/Evans 17, 5sk, Baez 16, 10sk, 4as - Rol 15, 7sk, Tajus 13, 9sk/

odigrano u četvrtak:

Darušafaka - Armani 92:98
/Nedović 17/

Budućnost - Baskonija 99:84

Olimpijakos - Fenerbahče 72:73
/Milutinov 6, 5sk, 4as - Kalinić 16, 4sk/

Real Madrid - Himki 79:74
/Marković 2, 3sk, 3as/

TABELA: Real 7-0, CSKA 7-0, Fenerbahče 6-1, Armani 5-2, Efes 5-2, Barselona 5-2, Panatinaikos 4-3, Bajern 3-4, Žalgiris 3-4, Olimpijakos 3-4, Baskonija 2-5, Gran Kanarija 2-5, Himki 1-6, Makabi 1-6, Budućnost 1-6, Darušafaka 1-6.

PAROVI 8. KOLA: Efes - Makabi, Fenerbahče - Darušafaka, Bajern - Olimpijakos, Real - Gran Kanarija (20. novembra), Himki - Budućnost, CSKA - Žalgiris, Panatinaikos - Barselona, Armani - Baskonija (21. novembra).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar