ЕЛ: Срби немоћни против ЦСКА, Мицић и Ефес лете високо!

Великан из Москве сигурном победом у Минхену одржао корак са Реалом. На табели их прате Фенербахче, Армани, Ефес и Барселона, која се у петак "провукла" у Каунасу.

Кошарка 17.11.2018 | 00:01
ЕЛ: Срби немоћни против ЦСКА, Мицић и Ефес лете високо!
На победе екипа из врха евролигашке табеле у четвртак, надовезали су се дан касније ЦСКА, Ефес и Барселона.

ЦСКА је заједно са Реалом и даље стопроцентан (7-0), пошто је у Минхену надиграо и победио Бајерн, бившег тренера Црвене звезде Дејана Радоњића - 79:93.

"Армејци" су крајем првог полувремена имали максималних 18 поена предности, а Бајерн само једном успео да дође до једноцифреног заостатка. Владимир Лучић постигао је 12 поена за Баварце, Стефан Јовић девет, уз по четири скока и асистенције, а Немања Дангубић три.

Армија лако кроз Минхена, добре партије Лучића и Јовића! ЦСКА задржао максималан учинак и после седмог кола Евролиге.

Кошаркаши московског ЦСКА победили су у гостима минхенски Бајерн са 93:79 у утакмици седмог кола Евролиге и тако задржали перфектан учинак у елитном такмичењу.

Већ на полувремену гости су имали двоцифрену предност над изабраницима Дејана Радоњића и било је јасно да ће врло тешко Бајерн да направи преокрет против једног од главних кандидата за европску титулу.

Најбољи у победничкој екипи био је Кори Хигинс са 18 поена, а на то је додао још пет асистенција. Алекс Петерс утакмицу је завршио са 13 поена, а један мање постигао је Серхио Родригез и уз то је поделио осам асистенција.

Код домаћина Нихад Ђедовић и Дерик Вилијамс убацили су по 14 поена, Владимир Лучић постигао је 12, а Стефан Јовић још девет поена. Немања Дангубић постигао је три поена.

У последњој утакмици овог кола Гран Канарија је на свом терену савладала Макаби из Тел Авива са 84:78 и тако оставила Понос Израела да дели последње место на табели са Химкијем, Дарушафаком и Будућношћу.

Кристофер Еванс је са 17 поена предводио шпанску екипу, Еулис Баез је дао један мање, док је Клевин Хана постигао 15. Мајкл Рол је такође дао 15 поена за Макаби, а Деандре Кејн додао је на то још 13.



Василије Мицић (11п, 6ск, 5ас за 33 минута) са Ефесом је нанео неочекивано убедљив пораз Панатинаикосу, који захваљујући вербалним "бравурама" свог власника Павлоса Јанакопулоса поново упада у проблеме са челницима такмичења.

Ефес са скором 5-2 дели од четврте до шесте позиције и истакао је рану кандидатуру за пласман у плеј-оф.

Ефес силан против Панатинаикоса. Василије Мицић учествовао у победи са 11 поена.

Чини се да је ове сезоне истанбулски Ефес коначно сложио екипу која је кадра да се пласира у плеј-оф. Турски великан је на свом паркету убедљиво савладао Панатинаикос са 78:62 у утакмици седмог кола Евролиге.

То је екипи Ергина Атамана била друга узастопна победа у овом такмичењу, а укупно пета. Атински клуб уписао је трећи пораз.

Сјајну партију пружио је француски плејмејкер Родриг Бубоа који је постигао 19 поена, ухватио пет лопти и поделио три асистенције.

Добро га је пратио Адријан Моерман са 17 поена, а квалитетну партију пружио је Василије Мицић са 11 поена, шест скокова и пет асистенција.

У пораженој екипи најбољи стрелци били су Ник Калатес и Дешон Томас са по 11 поена, а овај први имао је и осам асистенција.



Исто се може рећи за Барселону, мада је тим Светислава Пешића уз много среће избегао пораз од Жалгириса у Каунасу.

Водили су Каталонци већим делом утакмице против прошлосезонског учесника Фајнал фора, три и по минута пре краја било је 63:74, али Жалгирис је серијом од 13:2 изједначио и после промашаја Адама Ханге имао последњи напад за победу.

Брендон Дејвис промашио је са полудистанце и дао гостима нову шансу у продужетку, што су они оберучке прихватили. У екстра периоду нису примили кош скоро три минута, отишли су на 76:83 и овог пута сачували стечени капитал.

Пешић утишао Каунас! Жалгирис стигао - 13 и пропустио напад за победу, Барса преломила у продужетку! Каталонци од добијеног направили вересију, али су се ипак вратили у додатних пет минута - 88:85.

Фуриозна серија Барселоне у Евролиги још увек траје! Екипа Светислава Пешића остварила је пето узастопно славље у елитном такмичењу, пошто је вечерас у Каунасу после продужетка савладала домаћи Жалгирис резултатом 88:85 и пробила се на деобу четвртог места са Арманијем и Анадолу Ефесом - 88:85.

На основу свега виђеног на паркету, просто је чудо како Каталонци нису решили питање победника за 40 минута игре, с обзиром да су у последњој деоници имали и 13 поена предности (72:59). Ипак, домаћин је меч решио серијом 13:2, а поене за продужетак минут пре краја постигао је Нејт Волтерс. Домаћин је чак имао и напад за победу, али Брендон Дејвис није успео да га искористи.

Барселону је та катастрофална завршница ипак довољно тргла да заигра на прави начин у продужетку, где је готово рутински одрадила посао.

Најефикаснији у победничком тиму био је Кајл Кјурик са 15 постигнутих поена. Анте Томић је убацио један мање, а Ертел и Блажич по 11. Код домаћина је Ерон Вајт постигао 21, Нејт Волтерс 19, а Брендон Дејвис 12 поена. Жалгирис је доживео четврти пораз, па је остао иза минхенског Бајерна на деветој позицији.



Наредна недеља ће у елитном такмичењу бити изузетно напорна, јер тимовима предстоје два кола - у уторак и среду, па у четвртак и петак. Будућност ће одмерити снаге са руским екипама, гостоваће Химкију, па дочекати ЦСКА.

РЕЗУЛТАТИ 7. КОЛА:

Ефес - Панатинаикос 78:62
/Бобоа 19, 5ск, Моерман 17, 6ск - Калатес 11, 8ас, Томас 11/

Жалгирис - Барселона 85:88 (76:76)
/Вајт 21, 8ск, Волтерс 19, 6ас - Кјурик 15, Томић 14, 5ск/

Бајерн - ЦСКА 79:93
/Вилијамс 14, 9ск, Ђедовић 14 - Хигинс 18, 5ас, Клајбурн 10, 8ск, 4ас/

Гран Канарија - Макаби 84:78
/Еванс 17, 5ск, Баез 16, 10ск, 4ас - Рол 15, 7ск, Тајус 13, 9ск/

одиграно у четвртак:

Дарушафака - Армани 92:98
/Недовић 17/

Будућност - Басконија 99:84

Олимпијакос - Фенербахче 72:73
/Милутинов 6, 5ск, 4ас - Калинић 16, 4ск/

Реал Мадрид - Химки 79:74
/Марковић 2, 3ск, 3ас/

ТАБЕЛА: Реал 7-0, ЦСКА 7-0, Фенербахче 6-1, Армани 5-2, Ефес 5-2, Барселона 5-2, Панатинаикос 4-3, Бајерн 3-4, Жалгирис 3-4, Олимпијакос 3-4, Басконија 2-5, Гран Канарија 2-5, Химки 1-6, Макаби 1-6, Будућност 1-6, Дарушафака 1-6.

ПАРОВИ 8. КОЛА: Ефес - Макаби, Фенербахче - Дарушафака, Бајерн - Олимпијакос, Реал - Гран Канарија (20. новембра), Химки - Будућност, ЦСКА - Жалгирис, Панатинаикос - Барселона, Армани - Басконија (21. новембра).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар