Mesut je odbio da postane najplaćeniji igrač na svijetu!

Nemac po svaku cenu želeo da ostane u Arsenalu. . . !

Fudbal 17.11.2018 | 11:00
Mesut je odbio da postane najplaćeniji igrač na svijetu!
Menadžer Mesuta Ozila izjavio je za Bild da je njegov štićenik prošle zime odbio mega ponudu iz Azije da postane najplaćeniji fudbaler planete! Ekut Sogut kaže da je nemački internacionalac tu ponudu imao na stolu pre nego što je odlučio da produži ugovor sa Arsenalom 1. februara, ali da se nijednog momenta nije dvoumio. 

"Imali smo zaista ludu ponudu, lude cifre. Ali novac nikada nije bio na prvom mestu za Mesuta". 

Mesut Ozil će potom postati najplaćeniji igrač u istoriji Arsenala sa 400.000 evra nedeljno, međutim to je bukvalno "kikiriki" u odnosu na ono što su nudili Azijati. Vrlo verovatno Kinezi. Jer radi se o sumi od 1.150.000 evra na nedeljnom nivou, iliti nešto više od 55.000.000 evra godišnje?! 

"Bili smo slobodni da pregovaramo s drugim klubovima, jer Mesutu je isticao ugovor kroz šest meseci. Ipak, odlučilo je njegovo srce. Reako mi je da voli Arsenal, da hoće da ostane. I ostao je. Naravno da novac igra veliku ulogu u modernom fudbalu, ali važne su i neke ljudske osobine", podvukao je Sogut. 

Mesut Ozil dugo je bio na meti kritika i u klubu i u reprezentaciji, od koje se posle Mundijala i oprostio, međutim ove sezone igra vrlo dobro i na putu je da se vrati u prepoznatljivu formu. Na 12 utakmica postigao je četiri gola i zabeležio jednu asistenciju. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar