Simeone i Atletiko blizu novog ugovora!

Veća plata od Grizmanove, samo Murinjo plaćeniji od trenera! Marka donosi ekskluzivu ovog prepodneva. . .

Fudbal 16.11.2018 | 23:30
Simeone i Atletiko blizu novog ugovora!
Ekskluziva iz Madrida: Dijego Simeone na pragu je potpisivanja novog ugovora sa Atletikom! 

Kog god da je očekivao da bi Čolo mogao da napusti Madrid, pogotovo u slučaju da naredne godine osvoji Ligu šampiona na Atletikovoj Vandi i tako zaokruži jedan superuspešan ciklus, očigledno se prevario. Argentinski stručnjak nije se zasitio rada u Madridu i planovi su mu očito totalno drugačiji. Pominjao se Inter kao naredna destinacija, pominjali su se mnogi klubovi, ali izgleda da je Simeoneova sudbina, barem za sada i doglednoj budućnosti - Atletiko. 

Marka javlja da intenzivni pregovori sa jednim od čelnika kluba Migel Anhelom Hilom traju gotovo čitavo leto i da su se stavovi dve strane toliko približili da se postavlja pitanje samo kada će doći do ozvaničenja produžetka saradnje. Podsetimo, aktuelni ugopvor ima rok trajanja do leta 2020. godine. 

I sad ono glavno: Dijegu Simeoneu namenjena je najveća plata u klubu, što znači da bi bio plaćeniji i od prve zvezde Antoana Grizmnana, a to opet znači da će njegova godišnja primanja po novom ugovoru iznositi preko 23.000.000 evra. E sad, koliko će to tačno biti, za sada nema informacija, ali jedno je sigurno - Simeone će sasvim izvesno postati najmanje drugi najplaćeniji trener planete. Ispred njega mogao bi da ostane jedino Žoze Murinjo sa svojih 26.000.000 evra godišnje u Mančester Junajtedu.

Doduše, u novom ugovoru postojale bi određene klauzule koje bi dozvolile Čolu da u određenom trenutku, a po sopstvenoj želji i jednostrano raskine ugovor i napusti klupu.  

Marka još piše kako su čelnici Atletika rešeni da po svaku cene zadrže Dijega Simeonea jer ga smatraju ključnim za dalji napredak kluba. On bi, kako se navodi, obezbedio krucijalnu stabilnost koja je potrebna za dalje razvijaje i približivanje Realu i Barseloni na svim poljima. 

Podsetimo, Čolo je stigao na tadašnji Visente Kalderon 2011. Za sedam godina napravio je ozbiljna čuda sa Jorgandžijama i od prosečnog evropskog tima napravio kandidata za trofej Lige šampiona i prvaka Španije. Pored titule koju je 2014. uzeo ispred nosa Realu i Barsi Simeone u svojoj riznici ima i jedan Kup kralja, Superkup Španije, dve Lige Evrope i dva evropska Superkupa. Finale Lige šampiona gubio je dva puta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar