Симеоне и Атлетико близу новог уговора!

Већа плата од Гризманове, само Мурињо плаћенији од тренера! Марка доноси ексклузиву овог преподнева. . .

Фудбал 16.11.2018 | 23:30
Симеоне и Атлетико близу новог уговора!
Ексклузива из Мадрида: Дијего Симеоне на прагу је потписивања новог уговора са Атлетиком! 

Ког год да је очекивао да би Чоло могао да напусти Мадрид, поготово у случају да наредне године освоји Лигу шампиона на Атлетиковој Ванди и тако заокружи један суперуспешан циклус, очигледно се преварио. Аргентински стручњак није се заситио рада у Мадриду и планови су му очито тотално другачији. Помињао се Интер као наредна дестинација, помињали су се многи клубови, али изгледа да је Симеонеова судбина, барем за сада и догледној будућности - Атлетико. 

Марка јавља да интензивни преговори са једним од челника клуба Мигел Анхелом Хилом трају готово читаво лето и да су се ставови две стране толико приближили да се поставља питање само када ће доћи до озваничења продужетка сарадње. Подсетимо, актуелни угопвор има рок трајања до лета 2020. године. 

И сад оно главно: Дијегу Симеонеу намењена је највећа плата у клубу, што значи да би био плаћенији и од прве звезде Антоана Гризмнана, а то опет значи да ће његова годишња примања по новом уговору износити преко 23.000.000 евра. Е сад, колико ће то тачно бити, за сада нема информација, али једно је сигурно - Симеоне ће сасвим извесно постати најмање други најплаћенији тренер планете. Испред њега могао би да остане једино Жозе Мурињо са својих 26.000.000 евра годишње у Манчестер Јунајтеду.

Додуше, у новом уговору постојале би одређене клаузуле које би дозволиле Чолу да у одређеном тренутку, а по сопственој жељи и једнострано раскине уговор и напусти клупу.  

Марка још пише како су челници Атлетика решени да по сваку цене задрже Дијега Симеонеа јер га сматрају кључним за даљи напредак клуба. Он би, како се наводи, обезбедио круцијалну стабилност која је потребна за даље развијаје и приближивање Реалу и Барселони на свим пољима. 

Подсетимо, Чоло је стигао на тадашњи Висенте Калдерон 2011. За седам година направио је озбиљна чуда са Јорганџијама и од просечног европског тима направио кандидата за трофеј Лиге шампиона и првака Шпаније. Поред титуле коју је 2014. узео испред носа Реалу и Барси Симеоне у својој ризници има и један Куп краља, Суперкуп Шпаније, две Лиге Европе и два европска Суперкупа. Финале Лиге шампиона губио је два пута.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар