Marota iz Torina odnio i svoje ideje!

Sad su to Interove mete! Novi direktor Nerazura uskoro stupa na dužnost i odmah kreće u akciju. . .

Fudbal 16.11.2018 | 23:15
Marota iz Torina odnio i svoje ideje!
Tamo gde je stao u Juventusu, Đuzepe Marota nastaviće u Interu! Tutosport u svom današnjem izdanju potvrđuje da će doskorašnji generalni direktor Stare dame preuzeti funkciju na San Siru, odnosno da neće odustatri od svoje politike dovođenja jeftinih, a kvalitetnih igrača, ili onih bez ugovora. 

Podsetimo, Bepe Marota je napustio Torino pošto mu je istekao ugovor, a Juve nije želeo nastavak saradnje pošto se ovaj usprotivio Andrei Anjeliju i ideji dovođenja Kristijana Ronalda. Marota je smatrao da to nije ispravan potez i da je iznad svega van šablona na kojima je on udario temelje novog talasa Juveovih uspeha. Razlaz je bio neminovan, Inter je ugrabio svoju šansu, a Tutosport navodi kako je napuštajući Torino Marota u Milano poneo isvoj spisak želja spremljen za Juve. 

Radi se, doduše, samo o načelnom planu pre svega za letnji prelazni rok, ali nema sumnje da će Marota sada imati i poseban motiv da svoje planove realizuje do kraja. 

Prva meta Bepea Marote za leto bio je (i ostaće) Adrijen Rabio, vezista Pari Sen Žermena kome ističe ugovor i koji je od januara slobodan da pregovara sa drugim klubovima. Podsetimo, takvu situaciju iskusni vuk iskoristio je u slučajevima Andree Pirla, Samija Kedire, Fernanda Ljorentea, Emre Džana... SaRabioom neće ići lako, jer želi ga i Barselona - a ni PSŽ ga se još nije odrekao - međutim Marota jeMarota. I ako neko ume da dovede igrača za džabe onda je to on. Legitimni naslednik Adrijana Galijanijau tom smislu. 

No Rabio bi bio samo početak Interovog i Marotinog pazara. Nije tajna da Lučano Spaleti priželjkujeFederika Kjezu, a novi direktor ima jako dobre odnose sa Fjorentinom otkako je u Firencu poslao na pozajmicu Marka Pjacu. Šansa je, dakle, tu. Kada su u pitanju preostala imena sa spiska pri vrhu liste još su Nikolo Barela iz Kaljarija - kog traži pola Evrope i pitanje je koliko je realna opcija, pre svega zbog velikog obeštećenja koje klub sa sardnije traži - zatim mladi zadnji vezni Sandro Tonali (18) iz Breše, čija se vrednost već procenjuje na oko 10.000.000 evra, te Joakim Andersen i Antoni Marsijal.  

O mladom danskom defanzivcu pisali smo pre nekoliko dana, on je produžio ugovor ugovor sa Sampdorijom i nema izlaznu klauzulu, dok bi za eventualni dolazak Marsijala trebalo da se izdvoji ogroman novac i on bi predstavljao takozvanog kapitalca.  

Sve su ovo "nacrti" i ideje. Na realizaciju ćemo morati da pričekamo...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar