Марота из Торина однио и своје идеје!

Сад су то Интерове мете! Нови директор Неразура ускоро ступа на дужност и одмах креће у акцију. . .

Фудбал 16.11.2018 | 23:15
Марота из Торина однио и своје идеје!
Тамо где је стао у Јувентусу, Ђузепе Марота наставиће у Интеру! Тутоспорт у свом данашњем издању потврђује да ће доскорашњи генерални директор Старе даме преузети функцију на Сан Сиру, односно да неће одустатри од своје политике довођења јефтиних, а квалитетних играча, или оних без уговора. 

Подсетимо, Бепе Марота је напустио Торино пошто му је истекао уговор, а Јуве није желео наставак сарадње пошто се овај успротивио Андреи Ањелију и идеји довођења Кристијана Роналда. Марота је сматрао да то није исправан потез и да је изнад свега ван шаблона на којима је он ударио темеље новог таласа Јувеових успеха. Разлаз је био неминован, Интер је уграбио своју шансу, а Тутоспорт наводи како је напуштајући Торино Марота у Милано понео исвој списак жеља спремљен за Јуве. 

Ради се, додуше, само о начелном плану пре свега за летњи прелазни рок, али нема сумње да ће Марота сада имати и посебан мотив да своје планове реализује до краја. 

Прва мета Бепеа Мароте за лето био је (и остаће) Адријен Рабио, везиста Пари Сен Жермена коме истиче уговор и који је од јануара слободан да преговара са другим клубовима. Подсетимо, такву ситуацију искусни вук искористио је у случајевима Андрее Пирла, Самија Кедире, Фернанда Љорентеа, Емре Џана... СаРабиоом неће ићи лако, јер жели га и Барселона - а ни ПСЖ га се још није одрекао - међутим Марота јеМарота. И ако неко уме да доведе играча за џабе онда је то он. Легитимни наследник Адријана Галијанијау том смислу. 

Но Рабио би био само почетак Интеровог и Маротиног пазара. Није тајна да Лучано Спалети прижељкујеФедерика Кјезу, а нови директор има јако добре односе са Фјорентином откако је у Фиренцу послао на позајмицу Марка Пјацу. Шанса је, дакле, ту. Када су у питању преостала имена са списка при врху листе још су Николо Барела из Каљарија - ког тражи пола Европе и питање је колико је реална опција, пре свега због великог обештећења које клуб са сардније тражи - затим млади задњи везни Сандро Тонали (18) из Бреше, чија се вредност већ процењује на око 10.000.000 евра, те Јоаким Андерсен и Антони Марсијал.  

О младом данском дефанзивцу писали смо пре неколико дана, он је продужио уговор уговор са Сампдоријом и нема излазну клаузулу, док би за евентуални долазак Марсијала требало да се издвоји огроман новац и он би представљао такозваног капиталца.  

Све су ово "нацрти" и идеје. На реализацију ћемо морати да причекамо...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар