Zvezda i Aleksandar Katai...

Plata od 600. 000 evra je dostupna, ali. . .  Ugovor sa Čikagom je zasad velika prepreka.  Katai i Zvezda – nije realno! Kraj sezone u SAD otvara prostor brojnim igračima da se vrate tokom zime u Evropu, a među njima je i srpski fudbaler Aleksandar Katai.

Fudbal 16.11.2018 | 23:00
Zvezda i Aleksandar Katai...
Naravno, odmah su krenule spekulacije da bi Katai mogao da se vrati u Crvenu zvezdu, ali prema rečima njegovog menadžera to nije mnogo realno.

I dok bi Zvezda zahvaljujući prihodima od Lige šampiona mogla da "pokrije" njegovu platu od oko 600.000 evra godišnje, problem je transfer iz Čikago Fajera s kojim ima ugovor do kraja 2019. godine.

"U ovom trenutku nije realno da se Katai vrati u Crvenu zvezdu. Naravno, videćemo šta će biti u budućnosti. Čikago ga je nedavno otkupio, dali su novac za obeštećenje. I njegovi planovi su vezani za Ameriku", rekao je za "Mocart sport" Kataijev agent Bojan Ostojić.

Katai je na 41 utakmici za Čikago protekle sezone postigao 13 golova uz šest asistencija.

Crvena zvezda je ozbiljno počela da priprema zimski prelazni rok. Dogovor sa štoperom BATE BorisovaNemanjom Milunovićem je praktično već postignut, a navijači srpskog šampiona su na iglama od dana kada je na društvenim mrežama puštena informacijama o potencijalnom povratku Aleksandra Kataija.

Jedan od najboljih driblera crveno-belihu novijoj istoriji od dana kada je otišao s Marakane praktično je postao velika želja Zvezdana Terzića. Generalni direktor crveno-belih više puta je u formalnim i neformalnim razgovorima isticao kako ne bi žalio sredstva kako bi u Zvezdu ponovo doveo krilnog fudbalera Čikaga.

I upravo je ugovor sa MLS timom zasad nepremostiva prepreka kada je u pitanju potencijalniKataijev transfer. Čikago je ovog leta otkupio momka iz Srbobrana od Alavesa i s njim potpisao ugovor na dve i i po godine.

Katai je u Čikagu jedan od najplaćenijih igrača. Ima godišnja primanja od preko 1.000.000 dolara u bruto iznosu. Praktično, on inkasira oko 600.000 evra neto. Reklo bi se da je to suma koju bi Crvena zvezda posle svih evropskih uspeha mogla da isprati, ali...

Ugovor s timom iz grada vetrova je čvrst.

„U ovom trenutku nije realno da se Katai vrati u Crvenu zvezdu. Naravno, videćemo šta će biti u budućnosti. Čikago ga je nedavno otkupio, dali su novac za obeštećenje. I njegovi planovi su vezani za Ameriku“, rekao je u izjavi za MOZZART Sport menadžer koji vodi računa o karijeri potencijalnog reprezentativca Bojan Ostojić.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar