Звезда и Александар Катаи...

Плата од 600. 000 евра је доступна, али. . .  Уговор са Чикагом је засад велика препрека.  Катаи и Звезда – није реално! Крај сезоне у САД отвара простор бројним играчима да се врате током зиме у Европу, а међу њима је и српски фудбалер Александар Катаи.

Фудбал 16.11.2018 | 23:00
Звезда и Александар Катаи...
Наравно, одмах су кренуле спекулације да би Катаи могао да се врати у Црвену звезду, али према речима његовог менаџера то није много реално.

И док би Звезда захваљујући приходима од Лиге шампиона могла да "покрије" његову плату од око 600.000 евра годишње, проблем је трансфер из Чикаго Фајера с којим има уговор до краја 2019. године.

"У овом тренутку није реално да се Катаи врати у Црвену звезду. Наравно, видећемо шта ће бити у будућности. Чикаго га је недавно откупио, дали су новац за обештећење. И његови планови су везани за Америку", рекао је за "Моцарт спорт" Катаијев агент Бојан Остојић.

Катаи је на 41 утакмици за Чикаго протекле сезоне постигао 13 голова уз шест асистенција.

Црвена звезда је озбиљно почела да припрема зимски прелазни рок. Договор са штопером БАТЕ БорисоваНемањом Милуновићем је практично већ постигнут, а навијачи српског шампиона су на иглама од дана када је на друштвеним мрежама пуштена информацијама о потенцијалном повратку Александра Катаија.

Један од најбољих дриблера црвено-белиху новијој историји од дана када је отишао с Маракане практично је постао велика жеља Звездана Терзића. Генерални директор црвено-белих више пута је у формалним и неформалним разговорима истицао како не би жалио средства како би у Звезду поново довео крилног фудбалера Чикага.

И управо је уговор са МЛС тимом засад непремостива препрека када је у питању потенцијалниКатаијев трансфер. Чикаго је овог лета откупио момка из Србобрана од Алавеса и с њим потписао уговор на две и и по године.

Катаи је у Чикагу један од најплаћенијих играча. Има годишња примања од преко 1.000.000 долара у бруто износу. Практично, он инкасира око 600.000 евра нето. Рекло би се да је то сума коју би Црвена звезда после свих европских успеха могла да испрати, али...

Уговор с тимом из града ветрова је чврст.

„У овом тренутку није реално да се Катаи врати у Црвену звезду. Наравно, видећемо шта ће бити у будућности. Чикаго га је недавно откупио, дали су новац за обештећење. И његови планови су везани за Америку“, рекао је у изјави за МОЗЗАРТ Спорт менаџер који води рачуна о каријери потенцијалног репрезентативца Бојан Остојић.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар