SP: Makabi pušta igrače za okršaj sa Srbijom!

Izraelci čine sve da za ključni meč kvalifikacija za Svetski kup 2019. okupe najjaču moguću ekipu.

Košarka 19.11.2018 | 12:30
SP: Makabi pušta igrače za okršaj sa Srbijom!
Reprezentativci Izraela iz redova evroligaša Makabija dobiće dozvolu da 30. novembra nastupe protiv Srbije, u meču 3. kola L grupe kvalifikacija za Svetski kup u Kini 2019.

Lokalni mediji javili su da je velikan iz Tel Aviva postigao dogovor sa nacionalnim košarkaškim savezom i da će četvorica njegovih prvotimaca biti na raspolaganju selektoru Odedu Katašu.

Kao što je poznato, kvalifikacije za Mundobasket se odvijaju tokom četiri "prozora" u kalendarskoj godini, od kojih se dva preklapaju sa redovnim kolima Evrolige. Ovom prilikom će Makabi 29. novembra biti domaćin Bajernu, a Džon Dibartolomeo, Juval Zusman, Džejk Koen i Nimrod Levi narednog dana će moći da nastupe i za nacionalni tim.

S obzirom na njihovu minutažu u ekipi Makabija, umor ne bi trebalo da im predstavlja problem.

Podsećamo da je selektor Srbije Aleksandar Đorđević u septembru najavio da će za meč protiv Izraela pokušati da obezbedi igrače Bajerna Stefana Jovića i Vladimira Lučića, koji će zbog evroligaške utakmice tada biti u Tel Avivu.

"Orlovi" (skor 5-3) se sa Izraelom (3-5) i Gruzijom (3-5) bore za treće mesto u grupi, iza Nemačke i Grčke, koje su sa po 8-0 već obezbedile nastup na Svetskom kupu.

U narednom "prozoru" Srbija će igrati još protiv Grčke na domaćem parketu, a u finišu kvalifikacija, februara 2019, odmeriće snage sa Estonijom u gostima i Izraelom kod kuće.

Izraelci su u septembru kao domaćini poraženi od Gruzije 80:85, nakon čega su bili nadomak iznenađenja u Lajpcigu, ali ih je Nemačka ipak savladala, posle produžetka 112:98.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar