СП: Макаби пушта играче за окршај са Србијом!

Израелци чине све да за кључни меч квалификација за Светски куп 2019. окупе најјачу могућу екипу.

Кошарка 19.11.2018 | 12:30
СП: Макаби пушта играче за окршај са Србијом!
Репрезентативци Израела из редова евролигаша Макабија добиће дозволу да 30. новембра наступе против Србије, у мечу 3. кола Л групе квалификација за Светски куп у Кини 2019.

Локални медији јавили су да је великан из Тел Авива постигао договор са националним кошаркашким савезом и да ће четворица његових првотимаца бити на располагању селектору Одеду Каташу.

Као што је познато, квалификације за Мундобаскет се одвијају током четири "прозора" у календарској години, од којих се два преклапају са редовним колима Евролиге. Овом приликом ће Макаби 29. новембра бити домаћин Бајерну, а Џон Дибартоломео, Јувал Зусман, Џејк Коен и Нимрод Леви наредног дана ће моћи да наступе и за национални тим.

С обзиром на њихову минутажу у екипи Макабија, умор не би требало да им представља проблем.

Подсећамо да је селектор Србије Александар Ђорђевић у септембру најавио да ће за меч против Израела покушати да обезбеди играче Бајерна Стефана Јовића и Владимира Лучића, који ће због евролигашке утакмице тада бити у Тел Авиву.

"Орлови" (скор 5-3) се са Израелом (3-5) и Грузијом (3-5) боре за треће место у групи, иза Немачке и Грчке, које су са по 8-0 већ обезбедиле наступ на Светском купу.

У наредном "прозору" Србија ће играти још против Грчке на домаћем паркету, а у финишу квалификација, фебруара 2019, одмериће снаге са Естонијом у гостима и Израелом код куће.

Израелци су у септембру као домаћини поражени од Грузије 80:85, након чега су били надомак изненађења у Лајпцигу, али их је Немачка ипак савладала, после продужетка 112:98.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар