LE: Pobjede Fenera i Astane za proljeće u Evropi?

Fenerbahče pobedio Andreleht u 4. kolu Grupe D Lige Evrope. Turci blizu naredne faze, Belgijanci se opraštaju. I Astana blizu druge faze. . .  Valbuena zamađijao Anderleht! Gol i asistencija za omalenog Francuza, Astana dobila Jablonec 2:1.

Fudbal 08.11.2018 | 19:00
LE: Pobjede Fenera i Astane za proljeće u Evropi?
Dinamo iz Zagreba ima maksimalnih devet bodova i ako večeras savlada na Maksimiru Spartak iz Trnave, definitivno će obezbediti "zimovanje" u Evropi.

Ukoliko "modri" pobede Slovake i Fenerbahčeu će put do proleća u Evropi biti znatno olakšan. Fener je svoj deo posla učinio, jer je kod kuće pobedio Anderleht 2:0.

Na taj način, sa utakmicom više, Fener je ostao između Dinama i Spartaka na tabeli, s tim što ekipa iz Trnave ne može da ga stigne čak ni u slučaju pobede. Anderleht je skoro izgubio sve šanse da se nađe u drugoj fazi Lige Evrope.

TABELA: Dinamo 9, Fener (+1) 7, Spartak 3, Anderleht (+1) 1.

Strelci za žuto-plave bili su Metju Valbuena u 71. i Majkl Frej u 74. minutu. Francuz je kod prvog pogotka uputio centaršut, ali loptu niko nije zakačio i ona je završila u mreži.

Kod drugog gola Valbuena je iskoristio grešku odbrane Anderlehta, a onda kao na tacni poslužio Freja, kome je ostao samo da loptu pošalje u prazan gol.

U isto vreme, u okviru Grupe K, Astana je ugostila Jablonec. Predstavnik Kazahstana pobedio je 2:1 i učvrstio se na prvom mestu ispred Dinama iz Kijeva i Rena.

TABELA: Astana 8, Dinamo Kijev 5, Ren 3, Jablonec 2.

Pedro Enrike postigao je prvi gol za Astanu u 18. minutu, ali je Jablonec do kraja poluvremena izjednačio i to autogolom Zainutdinova. Veliku pobedu domaćinu obezbedio je Postnikov u 88. minutu.

Dva meča u Ligi Evrope u terminu od 16 časova i 50 minuta i dve pobede domaćina. Fenerbahče je nadigrao Anderleht s 2:0 (0:0), dok je Astana bila bolja od Jabloneca s 2:1 (1:1).

Fenerbahče je mnogima bio interesantan obračun, a možemo da kažemo da ga je rešio Matje Valbuena. On je prvo pogodio u 71. minutu, a onda i tri minuta kasnije bio asistent Majklu Freju.

Kod gola je imao i malo sreće. Ubacio je loptu u šesnaesterac, više je to bio centaršut, ali je lopta imala dovoljno dobar ugao da na kraju završi u mreži Anderlehta.

Kod drugog pogotka pokazao je i umeće i snalažljivost, ali i to da nije sebičan. Našao se u situaciji da može da šutira i dođe i do drugog gola, ali je samo lagano odložio loptu saigraču Freju, a ovom je preostao lakši deo posla.

Upravo ta akcija bila je potvrda da je Fenerbahče nadmoćniji tim i da će zasluženo stići do bodova.

Anderleht je čak završio utakmicu sa igračem manje jer je Zakarija Bakali dobio drugi žuti karton u 79. minutu.

U drugom meču dana delovalo je da će biti nerešeno. 

Držao se Jablonec sve do samog kraja, imao 1:1, ali je sve rešio Postnikov u 88. minutu. Bio je to napad po levoj strani, lopta je otišla na drugu stativu, usledila je povratna, a Postnikov se našao na pravom mestu i poslao je loptu na pravo mesto.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar