ЛЕ: Побједе Фенера и Астане за прољеће у Европи?

Фенербахче победио Андрелехт у 4. колу Групе Д Лиге Европе. Турци близу наредне фазе, Белгијанци се опраштају. И Астана близу друге фазе. . .  Валбуена замађијао Андерлехт! Гол и асистенција за омаленог Француза, Астана добила Јаблонец 2:1.

Фудбал 08.11.2018 | 19:00
ЛЕ: Побједе Фенера и Астане за прољеће у Европи?
Динамо из Загреба има максималних девет бодова и ако вечерас савлада на Максимиру Спартак из Трнаве, дефинитивно ће обезбедити "зимовање" у Европи.

Уколико "модри" победе Словаке и Фенербахчеу ће пут до пролећа у Европи бити знатно олакшан. Фенер је свој део посла учинио, јер је код куће победио Андерлехт 2:0.

На тај начин, са утакмицом више, Фенер је остао између Динама и Спартака на табели, с тим што екипа из Трнаве не може да га стигне чак ни у случају победе. Андерлехт је скоро изгубио све шансе да се нађе у другој фази Лиге Европе.

ТАБЕЛА: Динамо 9, Фенер (+1) 7, Спартак 3, Андерлехт (+1) 1.

Стрелци за жуто-плаве били су Метју Валбуена у 71. и Мајкл Фреј у 74. минуту. Француз је код првог поготка упутио центаршут, али лопту нико није закачио и она је завршила у мрежи.

Код другог гола Валбуена је искористио грешку одбране Андерлехта, а онда као на тацни послужио Фреја, коме је остао само да лопту пошаље у празан гол.

У исто време, у оквиру Групе К, Астана је угостила Јаблонец. Представник Казахстана победио је 2:1 и учврстио се на првом месту испред Динама из Кијева и Рена.

ТАБЕЛА: Астана 8, Динамо Кијев 5, Рен 3, Јаблонец 2.

Педро Енрике постигао је први гол за Астану у 18. минуту, али је Јаблонец до краја полувремена изједначио и то аутоголом Заинутдинова. Велику победу домаћину обезбедио је Постников у 88. минуту.

Два меча у Лиги Европе у термину од 16 часова и 50 минута и две победе домаћина. Фенербахче је надиграо Андерлехт с 2:0 (0:0), док је Астана била боља од Јаблонеца с 2:1 (1:1).

Фенербахче је многима био интересантан обрачун, а можемо да кажемо да га је решио Матје Валбуена. Он је прво погодио у 71. минуту, а онда и три минута касније био асистент Мајклу Фреју.

Код гола је имао и мало среће. Убацио је лопту у шеснаестерац, више је то био центаршут, али је лопта имала довољно добар угао да на крају заврши у мрежи Андерлехта.

Код другог поготка показао је и умеће и сналажљивост, али и то да није себичан. Нашао се у ситуацији да може да шутира и дође и до другог гола, али је само лагано одложио лопту саиграчу Фреју, а овом је преостао лакши део посла.

Управо та акција била је потврда да је Фенербахче надмоћнији тим и да ће заслужено стићи до бодова.

Андерлехт је чак завршио утакмицу са играчем мање јер је Закарија Бакали добио други жути картон у 79. минуту.

У другом мечу дана деловало је да ће бити нерешено. 

Држао се Јаблонец све до самог краја, имао 1:1, али је све решио Постников у 88. минуту. Био је то напад по левој страни, лопта је отишла на другу стативу, уследила је повратна, а Постников се нашао на правом месту и послао је лопту на право место.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар