Zbog Borca i Banjaluke, Šeki završio u zatvoru!

Da li ste znali da je legendarni srpski i jugoslovenski fudbaler Dragoslav Šekularac, koji je rođen na današnji dan 1937. godine, zbog "incidenta" u Banjaluci završio mjesec dana u zatvoru u Padinskoj Skeli?

Fudbal 08.11.2018 | 19:45
Zbog Borca i Banjaluke, Šeki završio u zatvoru!
Na današnji dan, prije 81 godinu rodio se Dragoslav Šekularac Šeki, legendarni fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije.

Poznat po svojim bravurama na terenu, ali i izvan njega kratkom fitilju i prgavom temperamentu, zauvijek će ostati upamćen za sve navijače crveno-bijelih.

Jedna, po njega teška životna situacija dogodila mu se na utakmici protiv Borca na Gradskom stadionu u Banjaluci.

"Na utakmici protiv Borca u Banjaluci jedan navijač mi je nešto dobacivao s tribine. Provocirao me je pa sam mu najzad prišao i otjerao ga u p**** m*******. Kad sam se vratio u Beograd, došla mi je policija na vrata i odmah me povela u zatvor u Padinsku Skelu. Nije bilo suđenja, ništa. Dobio sam mjesec dana zatvora jer je taj navijač koga sam opsovao bio narodni heroj", rekao je legendarni Šeki u jednom od brojnih intervjua.

Šekularac je s reprezentacijom Jugoslavije učestvovao na dva svjetska prvenstva, u Švedskoj i u Čileu. Za Crvenu zvezdu je odigrao 375 mečeva za 11 godina, postigao 119 golova i osvojio pet državnih titula.

Godinu dana proveo je u Karlsrueu, i jednu sezonu u OFK Beogradu. Pred kraj 1968. godine otišao je u Kolumbiju, i s velikim uspjehom igrao za Santa Fe iz Bogote i Milionarios iz Kalija. Igrao je i za Bijele orlove iz Kanade 1975. godine i za francuski Pariz. Igračku karijeru je završio na malom fudbalu u američkom Dalasu.

U Zvezdi je izabran za drugu veliku zvijezdu, poslije Rajka Mitića, a kao trener je je bio idejni kreator Zvezdine zlatne generacije koja se 1991. godine popela na vrh Evrope i svijeta.

I tada je sklonjen sa klupe zbog incidenta u tunelu u Kelnu, gdje je udario redara, a umjesto njega imenovan je Ljupko Petrović.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Luna

08.11.2018 20:37

Šeki legendo.Bog neka te čuva!

ODGOVORITE
Name

Рашо

09.11.2018 19:38

.титин "народни херој" је велика титула,они могу смеју све да раде,а онда када га неко пошаље у пм,онда ту неважи равноправност и братство-јединство,хебем ти такав систем.ШЕКИ је легенда која се незаборавља.

ODGOVORITE