Због Борца и Бањалуке, Шеки завршио у затвору!

Да ли сте знали да је легендарни српски и југословенски фудбалер Драгослав Шекуларац, који је рођен на данашњи дан 1937. године, због "инцидента" у Бањалуци завршио мјесец дана у затвору у Падинској Скели?

Фудбал 08.11.2018 | 19:45
Због Борца и Бањалуке, Шеки завршио у затвору!
На данашњи дан, прије 81 годину родио се Драгослав Шекуларац Шеки, легендарни фудбалер Црвене звезде и репрезентације Југославије.

Познат по својим бравурама на терену, али и изван њега кратком фитиљу и пргавом темпераменту, заувијек ће остати упамћен за све навијаче црвено-бијелих.

Једна, по њега тешка животна ситуација догодила му се на утакмици против Борца на Градском стадиону у Бањалуци.

"На утакмици против Борца у Бањалуци један навијач ми је нешто добацивао с трибине. Провоцирао ме је па сам му најзад пришао и отјерао га у п**** м*******. Кад сам се вратио у Београд, дошла ми је полиција на врата и одмах ме повела у затвор у Падинску Скелу. Није било суђења, ништа. Добио сам мјесец дана затвора јер је тај навијач кога сам опсовао био народни херој", рекао је легендарни Шеки у једном од бројних интервјуа.

Шекуларац је с репрезентацијом Југославије учествовао на два свјетска првенства, у Шведској и у Чилеу. За Црвену звезду је одиграо 375 мечева за 11 година, постигао 119 голова и освојио пет државних титула.

Годину дана провео је у Карлсруеу, и једну сезону у ОФК Београду. Пред крај 1968. године отишао је у Колумбију, и с великим успјехом играо за Санта Фе из Боготе и Милионариос из Калија. Играо је и за Бијеле орлове из Канаде 1975. године и за француски Париз. Играчку каријеру је завршио на малом фудбалу у америчком Даласу.

У Звезди је изабран за другу велику звијезду, послије Рајка Митића, а као тренер је је био идејни креатор Звездине златне генерације која се 1991. године попела на врх Европе и свијета.

И тада је склоњен са клупе због инцидента у тунелу у Келну, гдје је ударио редара, а умјесто њега именован је Љупко Петровић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Луна

08.11.2018 20:37

Шеки легендо.Бог нека те чува!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

09.11.2018 19:38

.титин "народни херој" је велика титула,они могу смеју све да раде,а онда када га неко пошаље у пм,онда ту неважи равноправност и братство-јединство,хебем ти такав систем.ШЕКИ је легенда која се незаборавља.

ОДГОВОРИТЕ