Ženska tijela plutala morem

Hrvatski ribari su u srijedu oko 18 sati na obali ostrva Ugljana kod Rta Karantun pronašli tijelo nepoznate žene.

Region 18.10.2018 | 21:49
Ženska tijela plutala morem
Bila je u kupaćem kostimu, a tijelo u takvom stadiju raspadanja da joj nisu mogli odrediti starost.

Policajci su izašli na uviđaj i dok su bili u potrazi za tragovima, uslijedio je novi šok. Građani su našli još jedno tijelo žene u kupaćem kostimu. 

U početku se nagađalo da bi se moglo raditi o tijelu meksičke surferice koja je nestala u moru kod Brača prije mjesec dana. Ipak, prema informacijama s terena, a pogotovo poslije pronalaska drugog tijela, ta teorija je manje vjerovatna.

Dvije žene su starije od surferice i jače tjelesne građe pa je moguće da je jednoj pozlilo u moru, a da je druga pokušala da je spasi, pa su se utopile. Na tom području struje su prilično jake, a more zbog njih dosta hladnije nego drugdje.

Na obali Ugljana pronađeni su peškiri za sunčanje pa je moguće da su dvije gospođe otišle na kasno ljetovanje same i doživjele nesreću.

Policija poziva da se jave njihove porodice kako bi utvrdili o kome se radi budući da na području zadarske policijske uprave nema prijavljenih nestalih žena.

(Alo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Cbm

18.10.2018 22:45

Boze Boze dragi gospode moj

ODGOVORITE
Name

izraelac

18.10.2018 22:47

bacio ih neko s jahte koja pravi žurke za gospodu... sve je anonimno u tom svijetu a forenzika će pokazati da nisu sa ovog dijela svijeta.. tuga

ODGOVORITE