Proteza za zube nije bauk

Ukoliko dobijete preporuku za protezu, potrudite se da dete ubedite da bude dosledno u nošenju, jer će samo tako stvarno korigovati krivine.

  • Magazin
  • Zdravlje


SVAKO treće dete ima krive zube, a tri četvrtine mališana školskog uzrasta mora da nosi protezu - pokazuju studije. Na sreću, ova tema više nije tako mračna za klince, pa je čak u modi da njihov širok osmeh razotkrije protezice. Stručnjaci kažu da je najvažnije da prepoznate da li je to potrebno vašem detetu, jer ovo nije samo stvar estetike, nego pre svega zdravlja.

Zato ga, kada šestice i prvi stalni zubi niknu, obavezno odvedite kod stomatologa. Ukoliko dobijete preporuku za protezu, potrudite se da dete ubedite da bude dosledno u nošenju, jer će samo tako stvarno korigovati krivine.

Izaberite model koji je po mišljenju lekara najbolji. Redovno dete vodite na preglede, ohrabujte ga da ne odustaje i objasnite mu da će posle biti srećnije kada jednom zauvek skine protezu. Dobra vest je i da su danas ova sredstva jednostavnija, a ne samo atrktivnija nego ranije, pa pored toga što mogu da budu u raznim bojama, ne stvaraju ni prevelike fizičke muke mališanima.
 
Novosti
foto:internet
 

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

audi

11.10.2018 20:58

A nista o cijeni koliko kosta ta protezica za malisane.Mogu je nositi samo oni malisani kod kojih roditelji imaju dubok dzep. U NL 2.000 eura kosta ta protezica za malisana koju ce nositi godinu dana. A koliko kosta kod vas?

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.