RUS: Hit su Krasnodar i Rostov!

Spartaku su njegovi ljudi došli glave. . . ! Biće zanimljiva sezona u Rusiji. . .

Fudbal 01.10.2018 | 07:45
RUS: Hit su Krasnodar i Rostov!
Krasnodar melje sve pred sobom i pravi je hit nba poečtku sezone u Risiji! A ne zaostaje ni Rosot koji je škirao Sparztak u Moksvi. Biće zanimljiva sezona u Rusiji.

Krasnodar je iskoristio kiks Zenita da se približi lideru na tri boda. Švedsko-brazilska kombinacija je nosila Krasnodar do ubedljive pobede od 3:0 nad Dinamom. Popularnim Bikovima je to bila četvrta uzastopona pobeda u prvenstvu. Na ta četiri meča imaju gol-razliku 14:1!

Tandem Ari – Klaeson je demolirao odbranu dinama danas. Prvo je brazilski napadač iskoristio grešku odbrane gostiju i sa peterca zakucao loptu pod prečku, da bi potom kao na tacni poslužio Šveđanina Klaesona koji je poslao projektil u mrežu Dinama za laganih 2:0 na poluvremenu. Na kraju je Klaeson postigao još jedan gol. Ovoga puta glavom na asistenciju Brazilca Vamberta.



A samo bod iza Krasnodara je Rostov koji je danas šokirao Spartak u Moskvi pobedom od 1:0.  Najpopularniji ruski klub je u lošoj seriji i ne zna za pobedu već četiri kola. Ako su remiji protiv Zenita i CSKA i mogli da se shvate, dva poraza zaredom od Ahmata i Rostova na svom terenu su nešto što navijači nikako ne mogu da progutaju. Meru im je uzela njihova legedna Valerij Karpinkoji pravi sjajne stvari u Rostovu.  

Spartak je imao jalovu incijativu, a najopasniji su bili centrali vezisti Fernando i Zobnin. Rostov je prepustio Moskovljanima posed lopte, ali ne i prilaze golman Abajevu. Strpljivo je Karpin čekao osvetu protiv bivšeg kluba. I dočekao ju je zahavljujući još jednom osvetniku. Saša Zujev je Spartakovo dete koje je Karpin promovisao u prvi tim Moksovljana, ali ga je kasnije MasimoKarera oterao. Zujev se golom u 67. minutu „zahvalio“ i Karpinu, i Kareri. Samo dva minuta pošto ga je Karpin ubacio u igru. Posle sjajne kontre, Zujev je prvo pogodio stativu, ali se brzo ispravio i gurnuo loptu u praznu mrežu...

RUSIJA 1 - 9. KOLO

Petak
Orenburg - CSKA 0:1 (0:1)
/Čalov 32pen/

Subota
Ural - Arsenal Tula 2:1 (0:1)
/Panjukov 63, 84 - Tkačev 27/

Ufa - Jenisej 2:1 (0:1)
/Krotov 46, Slaj 69 - Kostjukov 35/

Lokomotiva - Ahmat 2:0 (0:0)
/Fernandes 81, Žemaletdinov 90+3/

Nedelja
Anži - Zenit 2:1 (0:0)
/Pons 71, Kulik 83 - Markizio 47/

Krasnodar - Dinamo 3:0 (2:0)
/Ari 18, Klaeson 45+1, 55/

Spartak - Rostov 0:1 (0:0)
/Zujev 67/

Ponedeljak
18.30: Rubin - Krila Sovjetov

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar