РУС: Хит су Краснодар и Ростов!

Спартаку су његови људи дошли главе. . . ! Биће занимљива сезона у Русији. . .

Фудбал 01.10.2018 | 07:45
РУС: Хит су Краснодар и Ростов!
Краснодар меље све пред собом и прави је хит нба поечтку сезоне у Рисији! А не заостаје ни Росот који је шкирао Спарзтак у Моксви. Биће занимљива сезона у Русији.

Краснодар је искористио кикс Зенита да се приближи лидеру на три бода. Шведско-бразилска комбинација је носила Краснодар до убедљиве победе од 3:0 над Динамом. Популарним Биковима је то била четврта узастопона победа у првенству. На та четири меча имају гол-разлику 14:1!

Тандем Ари – Клаесон је демолирао одбрану динама данас. Прво је бразилски нападач искористио грешку одбране гостију и са петерца закуцао лопту под пречку, да би потом као на тацни послужио Швеђанина Клаесона који је послао пројектил у мрежу Динама за лаганих 2:0 на полувремену. На крају је Клаесон постигао још један гол. Овога пута главом на асистенцију Бразилца Вамберта.



А само бод иза Краснодара је Ростов који је данас шокирао Спартак у Москви победом од 1:0.  Најпопуларнији руски клуб је у лошој серији и не зна за победу већ четири кола. Ако су ремији против Зенита и ЦСКА и могли да се схвате, два пораза заредом од Ахмата и Ростова на свом терену су нешто што навијачи никако не могу да прогутају. Меру им је узела њихова легедна Валериј Карпинкоји прави сјајне ствари у Ростову.  

Спартак је имао јалову инцијативу, а најопаснији су били централи везисти Фернандо и Зобнин. Ростов је препустио Московљанима посед лопте, али не и прилазе голман Абајеву. Стрпљиво је Карпин чекао освету против бившег клуба. И дочекао ју је захављујући још једном осветнику. Саша Зујев је Спартаково дете које је Карпин промовисао у први тим Моксовљана, али га је касније МасимоКарера отерао. Зујев се голом у 67. минуту „захвалио“ и Карпину, и Карери. Само два минута пошто га је Карпин убацио у игру. После сјајне контре, Зујев је прво погодио стативу, али се брзо исправио и гурнуо лопту у празну мрежу...

РУСИЈА 1 - 9. КОЛО

Петак
Оренбург - ЦСКА 0:1 (0:1)
/Чалов 32пен/

Субота
Урал - Арсенал Тула 2:1 (0:1)
/Пањуков 63, 84 - Ткачев 27/

Уфа - Јенисеј 2:1 (0:1)
/Кротов 46, Слај 69 - Костјуков 35/

Локомотива - Ахмат 2:0 (0:0)
/Фернандес 81, Жемалетдинов 90+3/

Недеља
Анжи - Зенит 2:1 (0:0)
/Понс 71, Кулик 83 - Маркизио 47/

Краснодар - Динамо 3:0 (2:0)
/Ари 18, Клаесон 45+1, 55/

Спартак - Ростов 0:1 (0:0)
/Зујев 67/

Понедељак
18.30: Рубин - Крила Совјетов

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар