Tomić: Nisam zadovoljan!

Nećemo praviti skauting za Cedevitu! Milan Tomić, trener Crvene zvezde, bio je veoma otvoren na konferenciji za medije posle pobede njegovog tima i plasmana u polufinale ABA Superkupa.

Košarka 22.09.2018 | 12:15
Tomić: Nisam zadovoljan!
"Jedna od primedbi igračima je da ne moežmo da primimo 28 poena, ne od Olimpije, već ni od koga. Igrači se čude što im sviraju faulove, a nisu agresivni... Ne možete da bude agresivni kod igrača na dva metra od njega", rekao je Tomić i dodao:

"Nisam zadovoljan sa utakmicom, rezultat izgleda drugačije. Ali Zvezda mora da podigne nivo od prvog do 40 minuta. Evrokup je mala Evroliga, a i ABA liga je mnogo jača. Ako hoćemo nešto da uradimo moramo da budemo skocentrisani od prvog od 40".

Zvezda je u polufinala Superkupa pobedila Olimpiju sa 86:60, a Tomić je rekao da garantuje da će Simanić postati igrač.

"Simanić će postati igrač i biće vođa na poziciziji četiri, ali oni (mladi igrači) moraju da reaguju na terenu kao igrači... Kada pogreše da ne saginju glavu... Ima dosta igrača kojima je potrebna moja pomoć, ali i svih nas. Mora mnogo bolje da se radi", kazao je on.

Tomić je rekao da je ekipa mnogo bolje čitala odbranu Olimpije u drugom poluvremenu i da su postigli dosta poena iz tranzicije, a potom se dotakao šta je rekao igračima u svlačioni.

"Rekao sam im - "nijedna utakmica se ne dobija u prvih 10 minuta. Treba polako da se gradi pobeda. Zadovoljan sam sa borbenošću, pogovoto sa Brankom. On je bio igrač koji promenio ritam", kazao je Tomić.

O meču sa Cedevitom, Tomić je istakao da neće pratiti skauting.

"Mi sutra nećemo praviti sakuting jer ćemo gledati prvih 10 minuta ovog meča. Možemo mnogo više da naučimo iz toga, nego gledajući Cedevitu", jasan je Milan Tomić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar